2018. augusztus 27., hétfő

MEGMENEKÜLT A FÓTI GYERMEKVÁROS

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2018.08.27.


A portásfülke faliújságjára kitűzött A4-es lapon hirdette ki a fóti Károlyi István Gyermekközpont megbízott intézményvezetője, hogy 2019 nyaráig „nem várható változás” a gyermekváros „feladatellátásában”.

Kádas István akkurátusan leírta, hogy erről a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója értesítette, miután hírt kapott az Emberi Erőforrások Minisztériumából, Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkártól.

A hivatali bikkfanyelven megfogalmazott hirdetmény megkavarta a gyermekváros lakóit, hiszen eddig úgy tudták, bármelyik pillanatban megtörténhet a Károlyi-kastély területen működő összes állami fenntartású oktatási és szociális intézmény kitelepítése, és az épületek lebontása.

A drasztikus bezárást is az Emmi szociális államtitkára jelentette be ugyanis. De az még Fülöp elődje, Czibere Károly volt.

Czibere 2017 januárjában egy sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormány úgy döntött, teljesen megszüntetik a gyermekvédelem „tömegszerű intézményeit”, a nagy és korszerűtlen gyermekotthonokat kisebb lakásotthonokkal váltják fel. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt is hozzátette, hogy a gyermekvárosnak eddig helyet adó kastély épületének, más, az ingatlanhoz jobban illő funkciót keresnek majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.