2018. augusztus 22., szerda

MI EZ AZ IMBECILLIS RAJONGÁS SZENT ISTVÁN KÖRÜL?

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2018.08.22.


... a mindenkori kormányok szeretnék azt kimondatni a nagy királlyal, amit ők szeretnének látni maguk körül. Szent István legitimációs forrása volt már minden eszement politikának (természetesen a másik oldali funkcival, Marx-szal egyetemben), mit neki egy enpluszegyedik ilyen? Momentán éppen Szent István országát szeretnék helyreállítani, és ezt a szívességet Orbán Viktor, Rogán Antal. L. Simon László és Békés Márton fogják megtenni nekünk, esetleg még Vajna Timi, ha megszorulnak. Győztes csapat. Ennek érdekében kultúrharcot hirdetnek, kereszteket lógatnak ki a parlamentből és tönkreteszik a magyar oktatást (exempli gratia).

Nekem mindegy, én pont tisztában vagyok azzal, hogy a magyar népnek (korr. Szent István népének) VV Aurelió és egy focimeccs között erre van igénye, ezért nem kapálózóm. Akarom mondani, ez nem pontos így: magyar nép inkább a kínálathoz igazítja az igényeit. Szent István igazán belefér a sorba, semmi sem fog változni tőle, a lopás lopás marad, a pelenka pelenka, a nyomor nyomor. És amennyire a magyar népet ismerem, pont annyira fogja körbe rajongani Szent Istvánt, amennyire kell: amennyire az állami szertartásokon és láthatóan szükség lesz rá. De hogy komolyan hinné, hogy Szent Istvánnak bármi köze lenne a mához, nos, arra ne számítson senki. Miért? Mert nincs. A magyar nép semmi különös, de nem is hülye. (De a mienk. Vö. konzervativizmus.) Ezt az apró különbséget a semmi különös és a hülye között rendszeres benézik az eleink.

Nincs kérem tehát itt semmiféle imbecillis rajongás, amit a címben feltételeztem, hanem csak a túlélés van. A gazemberek újabb hordájának túlélése. Rutinunk van benne. Nekünk, konzervatívoknak meg marad a kettős problémánk: hogy egy, nem bírjuk levakarni magunkról az etnicizmust; kettő, nincs valódi élő hagyományunk, amelynek relevanciája lenne a szívekben és a politikában is. Jön helyette az egymilliópicikrisztus nemzeti szentkirálykultusszal. Már csak a kakasos nyalóka hiányzik, mint annak idején a pécsi vásárban volt, csak mert valakiknek megint úgy tetszik, hogy a magyarság a hülyeségről ismerszik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.