2018. augusztus 25., szombat

MIÉRT VAN MA LEONARD BERNSTEIN A GOOGLE KERESŐ LOGÓJÁNAK HELYÉN?

HVG ONLINE / TECH
Szerző: hvg.hu
2018.08.25.


Leonard Bernstein, amerikai karmester és zeneszerző előtt tiszteleg ma a kereső főoldalára kitett rövid videóban a Google.

Száz éve ezen a napon, 1918. augusztus 25-én született Leonard Bernstein. Az orosz zsidó emigránsok fiaként napvilágott látott Leonard már tízéves korára megérintették a művészetek, különösen a zene. Szülei kezdetben ellenkeztek, de fiuk szándékának komolyságát látva beszereztek egy zongorát. A gyakorlásba fektetett munka meghozta gyümölcsét, Bernstein 39 éves korában a New York-i Filharmonikusok legfiatalabb karmestere és vezetője lett.

"Vezényelni akartam. Zongorán játszani. Forgatókönyveket írni Hollywoodnak. Szimfonikus zenét szerezni. Eme csodálatos szó legteljesebb értelmében zenéz szeretnék lenni. Tanítani is akarok. Könyveket és verseket akarok írni" – vallott később szerteágazó érteklődéséről. Ebből tulajdonképpen több mindent is megvalósított legismertebb művével: a West Side Story nem csak musicalként vált sikeressé, hanem a belőle készült film a közönség szeretete mellett 10 Oscar-díjat is elnyert...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.