2018. augusztus 10., péntek

NÁCIZZÁK AZ ORBÁN ÁLTAL BUZDÍTOTT FIATALOKAT - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE A KLUBRÁDIÓBAN

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / KÁRPÁTI JÁNOS
2018.08.10.


Nincs jó véleménnyel a Der Standrad Orbán Viktor fiatal belga híveiről, akikkel a miniszterelnök Tusványoson beszélgetett. A bécsi lapban arról is cikk jelent meg, hogyan próbál az Orbán-kormány Soros-bérencnek beállítani egy kormányoktól független, nonprofit szervezetet, amely bírálta a Hír TV fideszesítését. Az EurActiv pedig arról ír, Európában hogyan szervezhetik meg magukat a populistákkal szemben a progresszív erők. Nemzetközi lapszemle a Klubrádióban.

Hallgassa meg

A magyar kormányt bíráló cikket közölt a Der Standard című bécsi lap, az írás szerzője Rubina Möhring, a Riporterek Határok Nélkül osztrák tagozatának vezetője. A nemzetközi, nem kormányzati szervezet – NGO – munkatársa arról tudósítja olvasóit, hogy a Fidesz az ő társaságukat is a Soros György által finanszírozott bevándorláspárti hálózat részének bélyegezte, és azzal vádolta, hogy megpróbál beavatkozni Magyarország médiapolitikájába.

Előzőleg az információszabadságért tevékenykedő nonprofit nemzetközi szervezet bírálta a Hír TV átjátszását a kormánypárt kezébe. A Riporterek Határok Nélkül osztrák tagozata nem részesül Soros-támogatásban – szögezi le Rubina Möhring, és hangsúlyozza: ez a rágalom egyfelől az antiszemitizmus további terjesztését, másfelől az emberi jogi szervezetek megkérdőjelezését szolgálja.

Emlékeztet arra, hogy a Riporterek Határok Nélkül már régóta csípi az illiberális magyar kormányzat szemét. Amikor 2011-ben sajtószabadságdíjat adományozott két magyar szerzőnek, a bécsi magyar nagykövet nyilvánosan bírálta a zsűri döntését.

Pajzs és Barátok és Orbán

A Der Standard egy másik magyar vonatkozású írást is közöl, ismerteti a Le Soir című belga lap csütörtöki számában megjelent beszámolót arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn a Pajzs és Barátok (Schild & Vrienden) nevű, szélsőjobboldali flamand fiatalokból álló szerveződés képviselőivel is beszélgetést folytatott, és arra buzdította őket, „keljenek fel, és harcoljanak”. Az osztrák lap neonáci csoportosulásnak minősíti a Pajzs és Barátokat.

A szervezet akcióról több videó is elérhető az interneten, ezekből többek közt kiderül, hogy az utcán akár erőszakkal is küzdenek az ellen, hogy – mint hangoztatják – az Európa-ellenes balos patkányok, marxisták, multikulturalizmusról álmodozók teljesen megnyissák a határokat, és több százmillió afrikait hozzanak be kontinensünkre.

A Pajzs és Barátok tagjainak egyenruhája is van – legalábbis nyári biztosan –, a szervezet tagjai egyes gyűléseiken és közös boxedzéseiken ugyanolyan drapp színű rövidnadrágot és a logójukkal nyomott kék pólót viselnek.

A videóikból azt is megtudni, bogy nem hisznek a politikai elitben, a pártokban és a belga államban sem, annál inkább a flamand népben, Belgium holland nyelvű, északi közösségében." Egy nép, egy nyelv, egy föld, és ennek Flandriának kell lennie" – szónokolja egyik vezetőjük, aki arról is beszélt, hogy a posztmodern, individualista korszak helyett a háború előtti világ értékeihez nyúlna vissza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.