2018. augusztus 1., szerda

NAGY A FORGALOM AZ ORBÁN-BÁNYÁNÁL, ÉS GYAKRAN FELTŰNNEK MÉSZÁROS LŐRINC ÜZLETTÁRSÁNAK TEHERAUTÓI IS

444.HU
Szerző: PETHŐ ANDRÁS
2018.08.01.



Egy sárga logóval felmatricázott teherautó fordult ki Orbán Viktor apjának gánti kőbányájából július 26-án 11 óra 20 perckor. A következő bő egy órában még hat másik, ugyanilyen matricát viselő kamion hajtott ki a telepről nagy porfelhőt hagyva maga után. 

A sárga logón egy vakond látható, amely egyik kezében egy ásót tart, a másikkal pedig egy munkagépet húz maga után. A matricán egy cégnév is szerepel: Vakond Via Kft. Ez a társaság a Duna Csoportként ismert építőipari konglomerátum tagja, amely az elmúlt években – több esetben az Orbán Viktorral jó személyes viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc cégeivel társulva – sorra nyert el nagyértékű állami megbízásokat. Az együtt végzett munkák mellett más kapcsolat is van a cégcsoport és Mészáros között: a Duna Csoport meghatározó tulajdonosának, Szíjj Lászlónak közös cége is van a mára az ország egyik leggazdagabb emberévé vált egykori felcsúti gázszerelővel.

A Vakond Via Kft. nem válaszolt a szállítmányok tartalmával és úti céljával kapcsolatos kérdéseinkre, de legutóbbi üzleti beszámolója szerint a társaság tevékenységét elsősorban a cégcsoport zászlóhajójának számító Duna Aszfalt kivitelezési munkái kötik le. A cégcsoport holnapján fellelhető információk szerint ezek jellemzően közpénzből megvalósuló nagyberuházások, például útépítések és csatornázások. A Direkt36 korábban egy cikksorozatban mutatta be, hogy ilyen munkákban jelentek meg beszállítóként és alvállalkozóként az Orbán Viktor apjának és testvéreinek tulajdonában álló cégek is.

A Vakond Via teherautói láthatóan gyakori vendégek a Fejér megyei Gánt közelében elterülő bányatelepen. Nemcsak július 26-án tűntek fel a vakondos matricával feldíszített kamionok, hanem egy héttel korábban is lehetett látni a cég járműveit az Orbán-bányánál, ahol egyébként is nagy a forgalom. A Direkt36 munkatársának látogatásai során folyamatosan érkeztek a teherautók az Orbán apjának többségi tulajdonában lévő Dolomit Kőbányászati Kft. nevű cég telepére. A legtöbb teherautón nincs jelzés, így csak ritkán derül ki egyértelműen, hogy mely cég szállítja a terméket...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.