2018. augusztus 10., péntek

NEM ELÉG KÖPKÖDNI, HAZUDOZNI, BE KELL TILTANI A FRANCBA AZ EGÉSZET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.08.10.


Hogy én mennyire belezsibbadtam ebbe az egészbe. Jó reggelt, ha semmi nem változik, megérjük talán a hétvégét is. A péntek legalábbis jó kiindulási alap lehet ehhez. Egyébb kiindulási alapok tekintetében most jön az a rész, hogy már nem csak köpködik, hazudnak róla, hanem betiltják a francba az egészet. Valamelyik aluliskolázott, de felülről keresztény fogalmatlan megideologizálta, hogy van ez a genderliberálfasisztabuziság (civilizált kultúrkörökben: társadalmi nemek tanulmánya, gender studies), oszt’ a CEU-n is oktatnak ilyen baromságot, a CEU meg Soros, tehát ez az egész ellensége a mi családbarát keresztény vadmagyar társadalmunknak, úgyhogy tilcsuk be. Mer’ nálunk van a család, a férfi meg a nő, a házasság, az egyház, és coki. Mi nem hisszük, hogy ez tudomány volna (de az, bassza meg: a tanult, vagyis nem biológiai nemi szerepekkel és annak társadalmi vonatkozásaival foglalkozó elmélet), ez valami romlott ideológia, ami összeférhetetlen mindazzal, amit a Fidesz a világról és benne saját magáról gondol, úgyhogy. Szép sunyiban, ahogy szokták, a nyári szabadságolások idején az illetékes alufóliasisakos tárca előterjesztette, hogy ez lesz:

a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon.

Se indoklás, se háttéranyag, legyen elég annyi, hogy a Fidesz-KDNP szerint ez nem tudomány és utálkozva köpködnek, amikor meghallják a szót is. Nem értik, nem is akarják megérteni, ráhúztak egy hazug, ragacsos sztorit, úgyhogy a lényeg a lényeg: a módosítás két egyetemet érint Magyarországon, ilyen szakon ugyanis mesterképzés csak az ELTE-n, illetve a CEU-n van. Ez tehát azt jelenti, hogy amennyiben végső formát nyer és hivatalosssá válik a rendelet, úgy Magyarországon magyarul nem lehet részt venni ilyen képzésen, illetve magyar diplomát nem lehet szerezni a társadalmi nemek tudományából. Kérem, nézzenek körül, hogy az interneten elszabadult hiénák hogyan fröcsögnek teljes meggyőződéssel, silány műveltségük árnyékából valami olyasmiről, amit nem értenek, de amiről azt hallották, hogy ez valami olyan, amitől mindmeghalnak. Nézzék meg a kommentfolyamokat és borzadjanak el attól, hogy hol tartunk.

Ha jobban belegondolok, nyugodjak meg inkább szépen. Ez is jól van így, van is egy konkrét példa, amelyen keresztül szemléltetni fogom. A Magyar Tudományos Akadémia, amelynek függetlenségét éppen nemrég rúgta szájba a kormány midőn elvonta a kutatóintézetek támogatását, a minap hivatalos Facebook-oldalán posztolt arról, hogy az 1825-ben felállított MTA egyszer majdnem megszűnt, egészen pontosan akkor, amikor 1948-ban a Magyar Dolgozók Pártja az Akadémiával szemben felállította a Tudományügyi Minisztériumként működő Magyar Tudományos Tanácsot. A sajtó okkal, vagy ok nélkül feltételezte, hogy ez a neves intézmény valójában a kormánynak kívánt üzenni azzal, hogy utoljára Rákosi alatt fenyegette őket a megszűnés. A sajtó gondolhatta azt, hogy az MTA minden fronton harcol a függetlensége és a kutatói szabadság megőrzése érdekében, és ez a félreérthetetlennek látszó üzenet is azt bizonyítja, hogy nem törődtek bele a sorsukba. Frászkarikát! Az MTA megmagyarázta, hogy nyugi van, szó nincs itt semmiféle üzengetésről:

…. az MTA tevékenységét és történetét bemutató posztjaink nem az MTA-ITM vitához kapcsolódnak. Tehát se kacsintgatás, se összeesküvés, se Orbán, se Rákosi (egyébként is, az igazi Rákosi-korszak 1949-től kezdődött).

Nem tudom, van-e annál gázabb a jelenlegi helyzetben, mint megmagyarázni, hogy rólunk aztán igazán ne tessék azt feltételezni, hogy bármit is akartunk volna üzenni ezzel. Dehogy. Nem vetemednénk mi ilyesmikre, igaz, hogy éppen belénk törölte a kormány a gumicsizmáját, de mi nem, nem, nem akartunk ezzel semmit közölni, csak unatkoztunk. Vagy annak tetszenek örülni, hogy Palkovics jó fej volt és változtatás nélkül osztotta ki a Pálinkás leváltása miatt befagyasztott, korábban elbírált kutatási pénzeket? Akkor jó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.