2018. augusztus 16., csütörtök

NEM TART A SOKKTÓL AZ ÁLLAMI BANK, DE MÁR 90 SZÁZALÉKOS A FIXÁLT ÚJ HITEL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.08.16.


A Budapest Banknál már a frissen folyósított ingatlanhitelek közel 90 százaléka hosszabb távra fixált kamatozású, bár nem tartanak a sokkszerű kamatemelkedéstől. A bank az első félévben 50 százalékkal több jelzáloghitelt folyósított, mint tavaly, és jövőre is kétszámjegyű bővülésre számítanak. Fatér Gyulával, a bank lakossági üzletágvezetőjével beszélgettünk.

Azénpénzem: Jelenleg szárnyal az ingatlanpiac és a hitelezés is, de már mindenki egy közelgő válságról beszél. Meddig tarthat még a boom?

Fatér Gyula, Budapest Bank: Sok minden hajtja most az ingatlanpiacot. A korábbi évek elhalasztott kereslete még mindig segíti a növekedést, az alacsony kamatszintnek köszönhetően vonzó a hitelből építkezés vagy vásárlás. A Budapest Banknál 2016 januárja és 2018 júliusa között az átlagos folyósított hitelösszeg 9,9 millió forintról 10,4 millió forintra nőtt, miközben az átlagos havi törlesztőrészlet ez idő alatt 75500 forintról 71044 forintra csökkent. Segítenek a különféle kedvezmények, támogatások (CSOK, áfa kedvezmény), és jelentősen nőttek a jövedelmek is. Erre az évre a hitelkihelyezés 40 százalékos növekedésével számoltunk, amit várhatóan túlteljesítünk, hiszen az első félévben több mint 50 százalékkal nőtt a hitelkihelyezésünk, míg a piac 36 százalékkal bővült...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.