2018. augusztus 31., péntek

NER HOTEL TÉRKÉP - TUDOD, KINÉL TÖLTÖD A PÉNZED?

K-MONITOR
Szerző: K-Monitor
2018.08.06.


Indul a NER HOTEL: támogasd adományoddal!

Szeretnénk térképre tenni azokat a vendéglátóipari helyeket, éttermeket, NERHOTEL-eket, melyek a rendszer fő haszonélvezői, korrupt politikusok, haverjaik és üzlettársaik érdekeltségébe tartoznak. Ahhoz, hogy egy megbízható és felhasználóbarát eszközt adhassunk a tudatos magyarok és külföldi turisták kezébe, 1.000.000 Ft-ra van szükségünk.

Az, hogy Mészáros Lőrinc bezsákolta a Club Aligát, csak egy hosszú folyamat kicsúcsosodása. Elegünk van abból, hogy miközben egész évben egy szűk, kormányközeli körnek folynak a milliárdok, idén nyárra már kedvenc vendéglátóhelyeinken is nekik cseng a kassza. Ha a kurzuslovagok bojkottálják a tisztességes versenyt, az a minimum, hogy mi is bojkottot hirdessünk az általuk felvásárolt helyek ellen. Ahhoz, hogy a korrupciót elutasító többség beinthessen a fű alatt terjeszkedő oligarcháknak, kell egy eszköz, ami hitelesen tájékoztat a tulajdoni viszonyokról, ahol informálódni tudsz, mielőtt asztalt vagy szállást foglalsz. 

Ezt az eszközt szeretnénk elkészíteni a ti segítségetekkel! Indul a NER HOTEL.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének elmúlt nyolc évét látványos klientúraépítés jellemezte, miközben az állampolgári kontroll lehetőségei beszűkültek. 2018 nyarára a gazdaság korábban döntően piaci alapon működő szektoraiban is dominánssá váltak az új, haveri tőkések, akik levajazott közbeszerzések és állami beavatkozások segítségével a semmiből építették ki cégbirodalmaikat. A nyomulás egy látványos példája a Balaton körüli turisztikai terjeszkedés, melyben a miniszterelnök közvetlen környezete, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István jártak élen. A vitatható módon szerzett milliárdokat az elmúlt hónapokban-években hotelek, kempingek, kikötők megvásárlásába forgatták be. Mészárosék üzletét a kormányzat is támogatja, tudható, hogy az elkövetkező években állami milliárdokból fejlesztik majd a régió turizmusát. Ma még kérdés, mennyiben változtat mindez a sokáig az alacsonyabb jövedelműek számára is elérhető Balaton arculatán, azok azonban, akik helytelenítik a rendszerszintű korrupciót, ma már nem tekinthetnek ugyanúgy egy balatoni nyaralásra, mint korábban.

A NER berendezkedésével úgy tűnik, együtt kell élnünk, de az új helyzetben, ahol a klientúralovagok már nem a teljes sötétségben folytatják üzelmeiket, hanem a mindennapjainkba is beférkőznek, a tiltakozás új lehetőségeit kell keresnünk. 

Néhány hónapja, amikor egy nemzetközi korrupcióellenes konferencia vendégei egy ismert NER-lovag közpénzből is alásrófolt étteremben költötték el vacsorájukat, egy új projekten kezdtünk dolgozni. Korrupciós-közpénzes sajtóadatbázisunkban gyűjteni kezdtük a "narancsvidék" kisebb-nagyobb kedvezményekkel, protekciós engedélyekkel is támogatott urainak idegenforgalmi nyomulását. A nyilvánosságra került esetek sokrétűek: politikusok uszályába tartozó üzletemberek állami munkákon keresett milliárdjaiból átvett hotelláncok, einstandolt helyek, áron aluli önkormányzati ingatlanokban berendezkedő szálláshelyek ugyanúgy szerepelnek itt, mint uniós pénzből magánhasználatra épített falusi szállások. Most ízelítőként a Balaton környéki NER HOTEL-eket vittük térképre, valamint bemutatjuk, hogyan kaphatnának a kezükbe egy, a tulajdonosi viszonyokat közérthetően bemutató eszközt azok, akik a bojkott klasszikus eszközével is fellépnének az több szempontból is káros nyomulás ellen. Nézz körül a Balatonnál, hogy lásd, miről beszélünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.