2018. augusztus 24., péntek

SZENTENDRÉN IRODAPARKOT ÉPÍTENÉNEK A DUNA-PARTRA A KASZINÓ HELYÉRE, HELYI CIVILEK TILTAKOZNAK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.08.24.


Irodaházakat, a jelenlegi elgondolások szerint kettőt is építene a szentendrei Duna-partra, az úgynevezett Postás strand szomszédságába az energiakereskedő CYEB Kft., az önkormányzat egyetértése és a helyi civilek tiltakozása mellett. Kerestük a fideszes hátszelet, meg is találtuk. Videóriport.

Az Index strandajánló videójába is bekerült Szentendre Postás strandja, a drónfelvételeken valóban csinosan mutat a 200-300 méter hosszú homokfövenyes, ártéri ősfákkal övezett Dunapart-szakasz. A valóság kicsit lehangolóbb, ahogy a Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) Facebook-oldalán kommentelők meg is jegyzik, esetenként például a 25 ezres város szennyvize is errefelé ürül a folyóba.

Ottjártunkkor a strand rendezett volt, a szemetet konténerbe gyűjtötték – szintén a kommentekből tudni, hogy ez sajnos nem mindig van így -, de a füves szakaszok elviseltek volna némi öntözést.

A nem elviselhetetlenül zsúfolt, de a helyiek és a kirándulók által szemmel láthatóan szívesen használt plázs nagy előnye, hogy a Duna-kanyar ékszerdobozaként számon tartott kisváros történelmi negyedének kapujában található. Vagyis akár turisztikai attrakció is lehetne. Hogy ezt úgy lehet-e a leghatékonyabban elősegíteni, hogy a város rendezi, ami rendeznivaló akad a köztulajdonú területen, vagy úgy, hogy a szomszédba sokparkolós irodaház-kompexumot enged építeni? – erről vitáznak most leginkább közösségimédia-felületeken a helyiek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.