2018. augusztus 18., szombat

TITKOLJA A KORMÁNY, HOGY IDÉN MENNYIT KERES MÉSZÁROS LŐRINC A RÁSZORULÓ GYEREKEKEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.08.17.


Nincs az a pénz, amit a NER kiengedne a kezéből. Az Erzsébet-táborokon elsősorban Mészáros Lőrinc, de még az örök belügyér, Pintér Sándor is jól keresett. Ez vélhetően idén sem változik, de az összeget igyekszik titkolni az állam.

Az Erzsébet-táborokat üzemeltető állami Erzsébet Üzemeltető Kft. 2014 és 2017 között több mint félmilliárd adóforintot költött el Mészáros Lőrinc cégeinél. A Mészáros-birodalom részét képező Aranykorona Zrt, a Búzakalász 66. Kft., a Vivenvíz Kft. és a Bakonyhús Kft. számít állandó beszállítónak, ugyanis a programban részt vevő szállodák szinte kizárólag Mészárosnál voltak hajlandóak tojást, pékárut, húst és ásványvizet vásárolni. Gázra vagy áramra sem költöttek annyit, amennyiért Mészárosék áruit megvették.

De Pintér Sándor sem járt rosszul a rászoruló gyerekek nyaraltatásával: a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Kft-n keresztül keresett 275 milliót a táborok őrzésével.

Az LMP-s Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő most arra volt kíváncsi: Mészáros és Pintér idén is számíthat-e zsíros megrendelésekre az üdültetési programból. Minthogy állami projektről, vagyis adóforintok felhasználásáról van szó, az adatok természetesen közérdekűnek számítanak. (Igaz, ahhoz, hogy a korábbi információk napvilágra kerülhessenek, a 444.hu-nak évekig kellett pereskednie.) Szabó írásbeli kérdéssel fordult Kásler EMMI-miniszterhez az ügyben.

A válasz – melyet Rétvári Bence államtitkár jegyez – a szokásos, kormányzati önfényezésen túl, mindössze egyetlen érdemi mondatból áll: "a kért szerződésekről az EMMI nyilvántartást nem vezet, és erre vonatkozó jogszabályi kötelezettsége sincs."

Az EMMI kommunikációjának megfejtése: a minisztérium szerint nekik nem kell nyilvántartást vezetni az adóforintok terhére kötött szerződésekről. Ez természetesen hatalmas hazugság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.