2018. augusztus 28., kedd

ÜSSÜK A RENDSZERT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.08.28. 


Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor visszatért szabadságáról és rögtön Milánóban kötött ki, hogy Matteo Salvinivel folytasson megbeszéléseket. Országunk miniszterelnöke közel egy hónap szabadság után nyúzottabbnak tűnik, mint valaha. Orbánt lehet, hogy szabadsága alatt is támadták az elnyomó erők? Görögországból és Horvátországból próbálta védeni a hont a leigázni kész nyugati hatalmaktól? Egy biztos, a mindig fitt és egészséges vezető nem tűnik sem fittnek sem egészségesnek. Talán Németh Szilárd pacalja még segíthet rajta, hogy visszanyerve régi erejét újra megvédhessen bennünket a migránsoktól.

Fontos hetek és hónapok következnek, ugyanis – mint azt Szijjártó Péter elmondta korábban – kőkemény időszak jön. Az Európai Parlamenti választások a nyakunkon vannak, a tét pedig – természetesen, mi más lehetne? – az ország sorsa. Orbán Olaszország után Kirgizisztánban, majd pedig Oroszországban folytatja harcát az elnyomó nyugattal szemben, amihez minden erejére szüksége lesz.

Na de Orbán visszatérése mellett voltak még fontos történések a mai napon. Ilyen például az, hogy – ugyan még nem hozták nyilvánosságra – mégis kiszivárgott egy-két információ az új Nemzeti Alaptanterv tervezetéről. A HVG értesülései szerint a hetedik-nyolcadik osztályban összevonják a biológiát, kémiát és fizikát természettudományok tantárgy néven. Minek is külön tanítani ezeket a haszontalan tantárgyakat, ugye? Az EMMI élő bizonyíték arra, hogy milyen jól működik ha több, egyébként különálló területet összevonnak. Hogy azóta egyre romlik az oktatás és az egészségügy helyzete sem javult? Meg kell várni a harmadik kétharmadot, majd akkor jön a csoda! A cél tehát úgy tűnik továbbra is az, hogy a lehető legnagyobb mértékben elbutítsák a felnövekvő nemzedéket. Holott az összevonás jó is lehetne, ha megfelelő módon elő van készítve. Ez nem lesz.

Jó példa erre az is, hogy a Népszava információ szerint kétféle tankönyvcsomagból lehet majd választani jövőre, lesz állami, valamint egyházi, keresztény szemléletű opció...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.