2018. augusztus 15., szerda

VEISZER ALINDA: NEM SZERETNÉK HOLNAPTÓL JEANNE D'ARCKÉNT KÜZDENI, ÉS ÁGYÚTÖLTELÉK SEM AKAROK LENNI

168 ÓRA ONLINE
Szerző: 168 Óra
2018.08.15.


Mélyinterjút adott a 168 Órának Veiszer Alinda szerkesztő-műsorvezető, aki elképzelhető, hogy a szlovák közszolgálati médium magyar nyelvű adásánál folytatja pályafutását.

Mélyinterjút adott a 168 Órának Veiszer Alinda szerkesztő-műsorvezető, aki elképzelhető, hogy a szlovák közszolgálati médium magyar nyelvű adásánál folytatja pályafutását.
Veiszer Alinda az interjúban egyebek mellett arról beszél, a választások után nem volt kétséges, hogy Simicska Lajos kivégzi a saját médiáját, de azt gondolta, hogy ez lassabb folyamat lesz.
– Annyira szembement minden logikával a műsorom megszüntetése még májusban, hogy világos lett számomra: ha nincs ésszerű indok, akkor valami más húzódik a háttérben. Látván az eseményeket, jól éreztem
– mondja Veiszer Alinda, aki szerint a magyar közmédiában annyira nagy a politikai befolyás, hogy ha van is közszolgálati tartalom, azt már nehezen lehet észrevenni. A műsorvezető azt ugyanakkor visszautasítja, hogy 2010 előtt ugyanez lett volna a helyzet, csak az akkori kormányerők javára.
– Hagyjuk az egyenlőségjelet! Minden közmédiának vannak hibái, de 2010 előtt azért megtörtént, hogy a műsorvezető Magyar Bálint oktatási miniszter orra alá csúsztatta a kiszivárgott érettségi tételeket élő adásban. Gyakorlatilag megbuktatott egy minisztert. Ott voltam, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként felháborodva ment el Az este stúdiójából, mert olyan kérdéseket kapott, amelyekről senki nem egyeztetett vele
– állítja a műsorvezető, akit Ónody-Molnár Dóra az esetleges politikai szerepvállalásáról is kérdezett. – Egyelőre nem is akarok politizálni. Pusztán azon gondolkodom folyamatosan,
jó, hogy eljutok 150 ezer emberhez, de szeretném kitágítani ezt a kört. Több emberhez szeretnék szólni, többel beszélgetni, többnek megmutatni olyan dolgokat, amelyeket egyelőre csak egymásnak mutat meg ez a 150 ezer.
Kéne erre egy platform – válaszolja erre, hozzátéve, egyelőre „nincs meg a nyelv, nincs meg a képesség kilépni az elefántcsonttoronyból. Pedig ki kell lépni, mert láthatóan nem mi vagyunk az ország.” De „nem szeretnék holnaptól Jeanne d’Arcként küzdeni, és ágyútöltelék sem akarok lenni. Csak azon töprengek, hogy ki és mit tud tenni” – mondja Veiszer Alinda, aki az interjúban beszél arról, miért vállal szerepet az RTL valóságshow műsorában, továbbá arról is, hogy mi öli meg az interjút.
Részletek a csütörtökön megjelenő 168 Órában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.