2018. szeptember 11., kedd

A BEVÁNDORLÓK VÁROSA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Lívia
2018.09.11.


Ma újabb város következik a Bemutatom a városom-sorozatban, méghozzá a kanadai Vancouver, ahol a természet közelsége mellett számtalan olyan egyéb program akad, ami nagyon élhetővé és kellemessé teszi. A kanadai várost az ott élő Lívia mutatja be.

Melyik az a hely, ahová először elviszed a városodba látogató ismerősöket?

Ha Vancouver, akkor a természet felfedezése lesz, ami leginkább visszaadja a west coast feelinget. Ez pedig abszolút időjárástól függő.

Itt ugye nagyon sokat esik, és ha épp zuhog, vagy mondjuk épp havazott, ami oly ritka, akkor vagy irány a tengerpart – ezzel nem érhet csalódás – Kits Beach a legkönnyebben elérhető, vagy a Stanley park, hogy a fák takarásától védve megnézzük a hatalmas törzsű fenyőfákat.

Amennyiben szép az idő, úgy én szeretem némi kalandra invitálni az idelátogatókat, ha belefér némi hegymászás, akkor irány a Baden Powell túra, forrásokon, patakokon, örökzöld erdőkön át. Hasonló élmény a Lynn kanyon, eldugott patakokkal, mártózási lehetőséggel.

Egy komfortosabb verzió a Grouse hegy, ahova gondola visz fel, és pazar kilátás nyílik róla a városra. A Capilano függőhíd szintúgy kalandos (nem túl őrült), persze kizárólag csak a nem tériszonyosoknak.

Persze a tengerpart itt is bejátszik, de amennyiben bevállalós a látogató, úgy az előbbiek helyett a Wreck Beach-re vinném el, ami nudista, és nagyon hippi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.