2018. szeptember 10., hétfő

A FÉLMILLIÁRDOS MVM-TÁMOGATÁSBÓL 433 MILLIÓT NÉGY NYÚLFARKNYI IMÁZSVIDEÓRA KÖLTÖTT EL A CÖF

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2018.09.10.


Be kellett perelnünk az MVM-et, hogy megtudhassuk, mire költötte el a CÖF az állami cégtől kapott 508 millió forint támogatást. De sikerült. Szeptember 5-én iratbetekintésen voltunk az MVM-székházban, és megtudtunk mindent. A lényeg: a támogatásból 433 millió forint négy darab kisfilmre ment el, amiket egy fideszközeli cég gyártott, és a TV2 sugárzott...

Tavaly májusban kiderítettük, hogy az MVM 2016-ban 508 millió forinttal támogatta a CÖF-öt, majd idén áprilisban kipereltük az állami cégtől a támogatással kapcsolatos iratokat. Kicsit később ismét bepereltük az MVM-et, mert nem volt hajlandó kiadni a CÖF beszámolóját a pénz felhasználásáról. Augusztusban váratlanul iratbetekintést ajánlott fel a cég, így végül bírósági tárgyalás és ítélet nélkül sikerült megtudnunk, hogy mire költötték a fideszközeli civilek a félmilliárd forintot.

Az MVM-székházban a szeptember 5-i betekintésen két mappányi dokumentum várt ránk, amelyekben a CÖF részletesen beszámolt az 508 milliós támogatás felhasználásáról.

Villámgyorsan kiderült a lényeg: az MVM-támogatásból egy “misszió” keretében 433 millió forintot négy darab kisfilmre költött el a CÖF. Az darabonként 108,25 millió forint közpénz.
A beszámoló hosszasan magyarázza az okokat és célokat:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.