2018. szeptember 21., péntek

A FIDESZ-FRAKCIÓ ÜZENT A KISNYUGDÍJASOKNAK: NYUGODTAN TESSENEK ÉHEN HALNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.09.21. 


Ez most függetlenül attól, hogy melyik párt beszél róla, nagyon égető kérdés. Nagyjából 60 000 ember 50 000 forintnál kevesebb nyugdíjból próbál életben maradni. Ennek a helyzetnek a rendezése valahogy nem fontos a kormánynak, márpedig fontos kellene hogy legyen.

Az LMP szerint komplex törvénycsomagra van szükség a nyugdíjasok helyzetének javítása érdekében – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes.

Az ellenzéki párt három intézkedést különösen sürget:

a nyugdíjminimum megemelését a jelenlegi 28 500 forintról minimum 50 ezerre, a kényszernyugdíjazás eltörlését a közszférában, valamint az ápolási díj felemelését és az otthoni ápolás elismerését munkaviszonyként – mondta a képviselő. 
Szlovákiában a magyar háromszorosa a nyugdíjminimum – mutatott rá -, és elfogadhatatlan, hogy a kormány elküldte a 65 évesnél idősebb tanárokat, közszolgálati dolgozókat.
A politikus felhívta a figyelmet arra a tizennyolc OECD-ország vizsgálatával készült tanulmányra, amely a magyar nyugdíjasok helyzetét ítélte a legrosszabbnak a többi között az egészségi állapotuk és az anyagi biztonságuk alapján. (MTI)

Lássuk, mit bírt válaszolni erre a keresztény gyökereiből ki sem látszó kormány:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.