2018. szeptember 6., csütörtök

A SARGENTINI-JELENTÉS NEM A MIGRÁCIÓRÓL SZÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.09.06.


A Sargentini-jelentés. Ezzel kel és ezzel fekszik a komplett propagandamédia. Hangolnak az EP választásra és nem fogják kihagyni ezt az alkalmat sem, hogy Orbán Viktort a harcost, a hőst bevilágítsák minden irányból. Elég egyértelműen igyekeznek úgy beállítani a jelentést, mintha az a migrációról szólna és mintha az Unió, pontosabban Soros György támadást intézett volna Magyarország, a magyar emberek ellen ezzel a jelentéssel, hogy megtörje az ellenállást és rákényszerítse Magyarországot a migránsok befogadására. Egy idézet az ebben a témában megjelent ezer cikkből:

A magyar választópolgárok felhatalmazása pontosan kijelöli a kormány útját: meg kell védenünk határainkat, és nem leszünk bevándorlóország, még akkor sem, ha egy NGO-hálózat és az Európai Parlament többsége ezt akarja – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Orbán Balázs a Sargentini-jelentés és annak európai parlamenti vitája kapcsán. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette: a kutatások szerint az európai választópolgároknak elegük van abból az önsorsrontó, nyitottnak álcázott, de valójában totalitárius jegyeket hordozó politikából, ami a kontinenst komoly válságok sorozatába sodorta, ezért a közvélemény jobbra tolódik. (Magyar Idők)

A Sargentini-jelentés NEM a migrációs politikáról szól. A 12 pontból egy, egyetlen egy tér ki erre a kérdésre. A 12 pont a következő:

(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint
a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.

(A Sargentini-jelentés teljes szövege magyarul)

A jelentés részletesen megindokolja, példákkal, tényekkel támasztja alá az egyes pontokat. Ha valaki képes és hajlandó reálisan végiggondolni a jelentés szövegét, akkor rá fog jönni, hogy ez a jelentés az uniós értékeket és a magyar emberek demokratikus alapjogait védi. Rólunk és értünk szól, olyan dolgokat fogalmaz meg, melyeket mi is látunk, átélünk, megszenvedünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.