2018. szeptember 21., péntek

AZ UNIÓ LEGKORRUPTABB ÁLLAMA BEVÉDI ORBÁNÉKAT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ELŐTT

ÁTLÁTSZÓ / VASTAGBŐR BLOG
Szerző: ERIC
2018.09.20.


A lengyelek után a bolgárok is megvétózzák a Magyarország ellen, a jogállamisági eljárás keretében esetlegesen hozandó uniós szankciókat, határozott egyhangúan a bolgár kormány. A Transparency International (TI) rangsora alapján évek óta Bulgária az EU legkorruptabb állama.

Manus manum lavat, azaz kéz kezet mos – gondolhatta Kraszimir Karakacsanov bolgár miniszterelnök-helyettes, ha jól beszél latinul. Szerda délután ugyanis kormányával úgy határozott, hogy a lengyelek után ők is kiállnak Orbánék mellett az EU lehetséges szankcióival szemben.

Az Unió szerencsésebb előmenetelű nyugati tagjai meg valószínűleg azon töprengenek épp, hogy hogy a faszba tudtak felvenni ide ennyi tolvaj, sunyi, összejátszó szemetet, akiket még páros lábbal kirugdalni sem lehet, mert nincs rá törvényük?

“A bolgár kormány egyhangúlag úgy határozott, hogy elő kell készíteni a Magyarországot megvédő állásfoglalást” – közölte egy Szófiában kiadott nyilatkozatban Karakacsanov . Majd hozzátette “Bármilyen büntető lépés Magyarország ellen veszélyes precedenst teremtene”.

Meg kell hagyni, a bolgár kormány félelme nem alaptalan, az EU ugyanis nagyon régóta küzd az országban a korrupcióval. Az Európai Bizottság is már többször az ország szemére vetette, hogy a hatóságaik nem lépnek fel kellő erővel a korrupt tisztviselők ellen.

Nem is csoda hát, hogy a Transparency International 2017-es CPI indexe szerint Bulgária az EU legkorruptabb országa a 2012-es mérések óta. Mi jelenleg a második legaljasabbak vagyunk. S a két országban gyakorlatilag ugyanazok a problémák, a Sargentini-jelentés legtöbb pontját rá lehetne húzni Bulgáriára is....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.