2018. szeptember 10., hétfő

BAYERBŐL MEGINT ELŐBÚJT A KULTÚRLÉNY: SZERINTE BEREMÉNYI EGY ALKOHOLISTA F.SZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.09.10.


Nem kell ahhoz a kormánnyal szemben kritikusnak lenni, hogy megkapja az ember azt, ami a Fidesz 5. számú párttagkönyve szerint kijár. Bereményi Géza persze nem került rossz társaságba.

Bayer Zsolt állami hirdetésekkel alaposan megtolt blogja a konzervatív humor kifogyhatatlan forrása. Emlékezetes, korábban ezen a fórumon titulálta Ferenc pápát – az argentin libsit – "demens vénembernek", "aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember."

Ezek után mindazok, akiket Bayer tollára tűz, kifejezetten jó társaságba kerülnek.

Ez a megtiszteltetés érte most Bereményi Gézát is. Azt a Bereményit, akit a jobboldal előszeretettel tűz a zászlajára, mint a konzervatív oldal meg nem értett zsenije. (Tegyük hozzá: Bereményi, látva a Cseh Tamás kultuszt, de saját jogán is, meglehetősen megértett és elfogadott "zseni". Nyugati pályaudvar című, Cseh Tamással készített lemeze minden idők legjobb rendszerváltás-elemzése/kritikája.)

Bereményi azonban bűnre tett szert: nem tetszett neki, hogy a Magyarszki Pravda, vagyis a Magyar Idők kormányszócső hivatásos házmestere az aktuális kulturkampf kapcsán az ő nevével is igyekezett takarózni, pontosabban igazolni bornírt állításait. Az írogató/feljelentgető Szakács Árpád a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatóján kérte számon, miért nem olyanokat pátyolgat az általa liberálisnak vélt művészek helyett, mint Bereményi. Erre a neve felhasználásával az ügybe kavart szerző annyit nyilatkozott: "De hát, aki ezt állította, az szemlátomást egy nagyon hülye ember. Láttam a fényképét. Mit cáfoljak rajta?"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.