2018. szeptember 16., vasárnap

BOKROS LAJOS BEMUTATJA, HOGY CSAPJÁK BE A POLITIKUSOK AZ ORBÁN-ELLENESSÉGGEL A VÁLASZTÓIKAT

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018. 09.16.


...Hatalom, pénz, terv, gondolat nélkül csak ez maradt az ellenzék egy részének. Saját tehetetlenségüket, és a választók tehetetlenségét azzal a hazugsággal leplezni, hogy Orbán Viktor megbolondult.

Csakhogy ez kufárkodás a jövőnkkel.

Ugyanis, ha bolondnak állítjuk be Orbánt, akkor nem fogjuk keresni a racionalitást a tetteiben (amely megvan benne, minimum a hatalom mindenáron való akarásának racionalitása), így nem is fogunk tudni vele racionálisan szembenézni, megküzdeni és legyőzni.

Sőt, ha Orbánt egyszerűen bolondnak állítjuk be, az önfelmentés, a saját hibánk vizsgálatának elkerülése abban a helyzetben, hogy hogyan jutottunk ide. Mert, ha az ellenfél egy örült, akkor mi nem is tehetünk róla. Ezt persze egy választó inkább gondolhatja, de egy ellenzéki politikus nem. Neki vállalnia kell a felelősséget azért, ahol tart az ország. Legalábbis a felelősnek azt a részét, ami őt illeti. Orbán bolondnak való beállítása ezt a felelősséget keni el.

Harmadrészt pedig önfelmentés a cselekvés alól Orbán bolondnak való beállítása. Hiszen hogy lenne esélyünk egy bolond ellen? Az örült diktátor rémképének megfestése tökéletes lehetőség arra, hogy még jobban gyűlöljük őt, és tökéletes lehetőség arra, hogy a gyűlölet elvegye az időt és az energiát attól a cselekvéstől, amellyel megszabadulhatnánk tőle.

Amit Bokros csinál, és sok más ellenzéki csinál, hogy folyton-folyvást felfesti Orbánt mint ördögöt a falra, hogy rákontráz, ki tud nagyobb gyűlöletet mondani Orbánra a figyelemért, és azért, hogy ő legyen a legtökösebb Orbán-ellenes, valójában Orbán Viktor leváltására nem, csak és kizárólag Orbán-rendszerének fenntartására jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.