2018. szeptember 8., szombat

EGY ANGLIAI KISVÁROS ELŐNYEI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Medve
2018.09.08.


Bemutatom a városom… címmel indult sorozat a héten és érkeznek is az első posztok. Medve például Chelmsfordot mutatja be (vagy ahogyan ő fogalmaz: adja el) nektek. A város (csekélység) a XIII. század óta Essex megye székhelye, közel Londonhoz, de nem csak ezért jó ott élni.

„Amikor a feleségemmel lassan egy éve rászántuk magunkat a távozásra, nagy dilemmát okozott az elején, hogy milyen városba költözzünk. Anglia adott volt és munka miatt mindenképpen London közelsége volt a cél.

Azt tudtuk, hogy az igazi nagy metropoliszi élet nem nekünk való, viszont munka szempontjából mindenképpen London vonzáskörzetében akartunk maradni.

Rengeteg listát átbújtunk, még Budapesten, de onnan nyilván nehéz volt megtalálni azt a várost, ami minden szempontból megfelelő választás, főleg úgy, hogy még nem is éltünk itt.

Emiatt is gondoltam, hogy egy ilyen jellegű sorozat hasznos lehet a jövő határátkelőinek. A mi választásunk végül Chelmsfordra esett, kb. 50 km-re Londontól keletre.

Jöjjenek hát a kérdések és a válaszok!

#1 Mennyire könnyű munkát találni a környéken?


Ezt a témát távolabbról szemlélve gondoltam kifejteni. London 35 percnyire van vonattal (Liverpool Street Station), reggel gyakorlatilag a csúcsidő végéig (10:00) kb. 10 percenként járnak a vonatok, tehát ha valaki talál magának Londonban munkát, akkor a munka rész le is van tudva.

Chelmsford Essex megye székhelye, így egy alapból nagyobb városról van szó, itt is lehet mindenféle munkát találni. Továbbá dinamikusan fejlődik - mind az irodaépületek, mind lakhatás terén..."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.