2018. szeptember 17., hétfő

EGYÜTT TÜNTETETT AZ ELLENZÉK AZ EURÓPAI MAGYARORSZÁGÉRT, A TÜNTETŐK A KOSSUTH TÉRRE VONULTAK

MÉRCE
Szerző: PÓSFAI ORSI
2018.09.16.


Szeptember 12-én, a Sargentini-jelentés elfogadását követően először külön tüntetéseket – de ugyanarra a napra – jelentett be az MSZP-Párbeszéd szövetség és a DK. Végül megállapodtak a pártok, hogy mégis közös tüntetést tartanak vasárnap délután, amit Álljunk ki az európai hazánkért!” címmel hirdettek meg.

A tüntetés szervezői szerint az esemény célja, hogy megmutassuk „magunknak és a világnak, hogy Magyarország nem Orbán Viktor! Sokkal több annál. Aki az Orbán-kormány gaztetteit támadja, az nem Magyarországot támadja, hanem éppen a magyar emberek érdekeit, jogait védi. Mutassuk meg, jobban szeretjük a hazánkat annál, hogy hagyjuk, hogy Orbán Viktor ország-világ előtt tönkre tegye azt.”
A tüntetésen körülbelül 2000 ember jelent meg, az eseményt stílszerűen az Örömódával kezdték.
Az első felszólaló Mellár Tamás volt, aki az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet. „Mindannyian tudjuk és ismerjük a tényeket, mégis úgy látjuk, az ellenzék nem tett semmit azért hogy változzanak a dolgok” – kezdte beszédét Mellár. Szerinte ezért fontos, hogy megfogadjuk Judith Sargentini tanácsát: „fel kell ébrednie a magyra népnek! Nekünk kellene kezünkbe venni a sorsunk irányítását. Önmagában nem elég az Unió biztatása, ha mi nem vesszük a kezünkbe a sorsunk, semmi se fog történni. Ha minden így marad, az nemzeti tragédiába fog torkollni, ezt mutatják a történelmi tapasztalatok.”

Őt Homonnay Gergely követte a színpadon, aki arról beszélt, nem saját testi és lelki egészségét félti, hanem Magyarország jövőjét. „Attól félek, hogy hogyan lesz a generációmnak nyugdíja. Hogy hogyan lesz egészségügyi ellátása azoknak, akiknek nincs pénze a magánegészségügyre. Mi lesz Magyarország jövője?” Homonnay szerint a legnagyobb bűn az az oktatás szisztematikus leépítése, hogy jelenleg egy gyereknek 15 évesen eldől a jövője.

Homonnay bejelentette, hogy a Mi vagyunk a többség október 23-ra szervez tüntetést.

Homonnay után Iványi Gábor tartott beszédet, szerinte a tanulság az, hogy az egység és az egyértelműség a legfontosabb. A másik tanulság, hogy az indulatok helyett érvek kellenekArról is beszélt, hogy az EP nem Magyarországgal szemben mondott véleményt, hanem a kormánnyal szemben.

Iványi szerint a tisztesség melletti elkötelezettség hozta össze a tüntetésen megjelenteket, és a Biblia alapelveit tiszteletben kellene tartani, amit szerinte a kormány nem tesz meg.

A jövevényeket be kellene fogadni, a szegényeket pedig támogatni kellene. A hajléktalanok büntetésére is kitért, ami szerinte szembemegy a Bibliával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.