2018. szeptember 7., péntek

ELKERÜL AZ EMMI-TŐL ÉS MAGÁNEGYETEM LEHET A CORVINUS

168 ÓRA ONLINE
Szerző: ÓNODY-MOLNÁR DÓRA
2018.09.07.


A 168 Óra megbízható információi szerint a Budapesti Corvinus Egyetem átkerülhet az Emmi fenntartásából az innovációs tárcához. De nem ez lenne a végállomás: a tervek szerint a Corvinust egy közalapítvány működtetné a jövőben, amelyhez az állam százmilliárdos nagyságrendű alapító tőkét biztosítana. A javaslat hamarosan a kormány elé kerülhet.

A nyár vége felé bandukolva egy meglehetősen érdekes csoport adott hírt magáról: a Diákok egy megújult Corvinusért Facebook-csoport. Ez a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) megújítását tűzte célul, mert a csoport alapítói szerint az intézmény nem nyújt versenyképes oktatást a közgazdaságtan és az üzleti élet területén. A csoport létrejöttének színtere – a mandiner.nemzedékek portál nyári tudósítása szerint – a Mathias Corvinus Collegium (MCC) augusztusi, börzsönyi tábora volt.

„Egy interaktív kerekasztal-beszélgetés és az azt követő workshop keretein belül közel száz középiskolás és egyetemista szedte össze álmai egyetemének működési alapelveit, valamint a magyar felsőoktatással kapcsolatos elvárásait, igényeit”, tudjuk meg a tudósításból. Az ötletelés végén a diákok összegezték gondolataikat. A végső következtetésük: szeretnék, ha nem kéne a színvonalas üzleti képzésért elhagyni Magyarországot. A diákok a BCE-vel kapcsolatban azt közölték: szeretnék, ha az egyetem „nyugati mintára” működne, „távolabb az államtól”. Ez az igény konkrét elvárásokban is megfogalmazódott: azt akarják, hogy a BCE önállóbban dönthessen az intézményt érintő kérdésekben, és ne kelljen az állammal egyeztetnie. Javaslataik kitértek arra is, hogy az lenne a kívánatos, ha a BCE oktatóinak piaci béreket adnának, mert csak így garantálható, hogy az üzleti élet legjobbjai taníthassák a diákokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.