2018. szeptember 8., szombat

FELMÉRÉS A SZÜLŐK KÖZÖTT - EGY JOBB OKTATÁSI RENDSZERÉRT

NÁDFEDELES BLOG
Szerző: Öreganyus
2018.09.07.


A tanév kezdetével sok szó esett a tanárhiányról, a kormányzat azonban tagadja a problémát, így a mai napig nem rendelkezünk részletes adatokkal ezen a téren. A Szülői Hang Közösség ezért felmérést indított: a szülők visszajelzései alapján szeretnénk feltérképezni a tanárhiány mértékét. Célunk, hogy a minél több szülő bevonásával létrejövő probléma-térkép végre a megoldások keresése felé kényszerítse az oktatáspolitika vezetőit.

A felmérés nem korlátozódik csupán a szűken értelmezett tanárhiány számszerűsítésére; felmérjük az ezzel összefüggő, helyettesítésből és tanárváltásokból eredő problémákat is, és kitérünk az oktatás minőségére valamint a pedagógusok megbecsültségére. Érdemes részt venni minden szülőnek függetlenül attól, hogy a tanárhiány problémája közvetlenül érinti-e.

Bár egy felméréstől nem várhatunk azonnali javulást, a mostani felmérés mégis rendkívül fontos ahhoz, hogy egyáltalán dokumentáljuk a problémát, enélkül pedig nem lehet érdemi előrelépés. Ne feledjük, hogy amikor a hivatalos adatok titkosítottak, a pedagógusok közül pedig nagyon kevesen vállalják a nyilvános megszólalás kockázatát, akkor mi szülők lehetünk azok, akik fel tudják hívni a problémákra a figyelmet. Szülőként a tényszerű adatokon túl arra is van rálátásunk, hogy az iskolai oktatás mennyire működik vagy nem működik.

Hallassuk tehát a hangunkat: minőségi oktatást tapasztalunk vagy súlyos tanárhiányt? Kérjük, töltse ki az alábbi rövid, anonim kérdőívet saját tapasztalatai alapján.

Minél többen hallatjuk hangunkat, annál nagyobb hatást érhetünk el. Kérjük ossza meg ezt a felmérést ismerőseivel is.

Szülői Hang Közösség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.