2018. szeptember 16., vasárnap

GYARMATI: ADD TOVÁBB, VIDD TOVÁBB!

24.HU / POSZT ITT
Szerző: GYARMATI ANDREA
2018.09.15.


A Nagyim úszni sem tudott, ötven felett került ki New Yorkba, s varrónői karriert csinált.

Szeretek néha elgondolkozni azon, vajon kitől, mit örököltem vagy tanultam abban a családban, ahová a gólya pottyantott.

Milyen értékek, vonalak mentén nevelődtem, mi az, ami nem tetszett, és épp azért, mert úgy éreztem, nem jó, nem vittem tovább, míg más dolgok annyira jól sültek el, hogy úgy ítéltem, szeretnék rendszert csinálni belőlük.

Amolyan add tovább, vidd tovább rendszert, ami egy idő után jellemző lesz majd a családomra, és segíti azokat is, akiket már nem fogok ismerni, de mégis az én leszármazottaim lesznek.

Unokák, dédunokák és a többiek sora – nem kiskaliberű kérdés.

Vannak, hogyne lennének a gének, és kutatják is, vitatják is a szerepüket. Nyilván nem csupán engem érdekel a kérdés, miképpen lehet az esetleg öröklött negatív genetikát felülírni, miképpen lehet kihozni abból, amink van, a legjobbat.

Elmesélek egy régen volt családi történetet mindezek illusztrálásaképpen.

Könnyű neked, hallottam sokszor, ilyen felmenőkkel nyilván olyan géneket örököltél, melyek arra predesztináltak, hogy sportolj és eredményes légy benne. Mindez az én esetemben igaz, de nem csak ez van egy-egy jelentős teljesítmény mögött. Hanem munka, kitartás, szorgalom, és a csillagok megfelelő állása, vagyis némi szerencse.

Ez velem kapcsolatban rendben is lenne, ha a szülőket vizsgáljuk. Ám, ha a nagyszüleimet, és miért is ne lehetne róluk is mesélni, szó sincs remek sportgénekről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.