2018. szeptember 8., szombat

IGEN.NEM.TARTÓZKODOM - IGEN. NEMTARTÓZKODOM

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.09.08. 


Alakul ez. A Fidesz előkapta a leghitelesebb, legokosabb, köztiszteletnek örvendő, sokat bizonyított politikusát, akinek a szava eddig is szentírásként üzemelt és most is első hallásra, feltett kézzel elfogadja mindenki amit ez a nagyszerű ember állít. Miután Kósa Lajos valószínűleg nem ért rá, Németh Szilárd pedig jelenleg a magyar hadsereghez ért piszkosul, maradt Deutsch Tamásra az a feladat hogy elmagyarázza a kontinens tudatlan polgárainak, miért is lesz szabálytalan, törvénytelen, hazug, aljas és főleg csaláson alapuló dolog a Sargentini-jelentés esetleges elfogadása.

Deutsch gyorsan végighaknizta a pártmédiát a nagy hírrel: ezek csalni akarnak, mert a tartózkodást nem akarják a nem szavazatokhoz sorolni! Matekozzunk gyorsan egyet. Ígérem, rövid lesz és érthető.

Az Európai Parlament 751 tagból áll. Ahhoz, hogy elfogadják a jelentést az szükséges, hogy legalább 376 igen szavazatot kapjon és kevesebb, mint 188 nemszavazat lehet csupán. Tehát ha megkapja a 376 igent, de 188, vagy több nemszavazat születik, a jelentést máris nem fogadták el. Nincs arról szó, hogy a tartózkodást valahová is sorolni kellene. Azért tartózkodás. Ha az adott képviselő a nem mellett dönt, akkor azt a gombot fogja megnyomni, ha az igen mellett, akkor azt. Ha a tartózkodás gombot nyomja meg, az azt jelenti, hogy valamiért nem óhajt állást foglalni, nem pedig azt, hogy ő a nemre szavazott volna, csak a tartózkodásgomb szimpatikusabb volt, vagy jobban kézre állt.

Úgy tűnik, a Fidesz arra számít, hogy több képviselőnek van teli a hócipője a magyar kormány ténykedésével, mint ahánynak nincs. Fennáll az a veszély, hogy az Európai Parlamentben kevesebb rajongója van Orbán Viktor illiberális feudális diktatúrájának, mint amit a párt igyekezett elhitetni a híveivel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.