2018. szeptember 1., szombat

JAJJ ANNAK, AKI NEM HITHŰ!

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.08.31.


Szép jó estét mindenkinek! Ma végre szem- és fültanúi lehettünk a nemzeti tanévnyitónak, ahol Kásler Miklós, valamint Erdő Péter is beszédet mondott. Hogy mégis mi a jóisten ez és egyáltalán mi szükség van erre a nemzeti tanévnyitóra, az számomra rejtély. Már ha nem az volt a cél, hogy nemzeti csomagolásba préselt bődületes nagy ökörségeket beszéljenek. Jelen volt az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola igazgatója is, aki szintén lenyűgöző beszédet tartott. Véleménye szerint a jövő iskolájának az itt felsoroltakra kell építenie alapjait:

“Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből”, “legyetek irgalmasok” és mindig van valaki, “akit megszólíthatunk úgy, hogy mi atyánk”.

Aztán doktor Kásler ragadta magát a szót, aki a következőt tartotta fontosnak elmondani:

"A XXI. században mindent meg lehet találni az interneten, de az internet arra nem tudja megtanítani az embert, hogy hogyan kell gondolkodni és értékesen élni."

Ellentétben a tízaprancsolattal, ami még a betegségektől is megvéd ugye. Érdemes tehát Kásler Miklósra hallgatni, ő ugyanis tudja miről beszél:

"Az iskolában megtanulják a gyerekek a természet alkotóelemeit az élőlények szerveit, de az ember több mint élőlény, mert gondolkodik és hite van."

Akinek hite van az tehát ember, akinek pedig nincs, az maximum állat lehet ugyebár. Ám a beszéd csúcspontja még csak ezután következett, ugyanis eme nemzeti tanévnyitó lehetőséget teremtett arra is, hogy az EMMI vezetője beszéljen egy kicsit az új Nemzeti alaptantervről is.

"Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti alaptantervtől. A legkiválóbbak készítették elő a szakmai javaslatokat. Mi észrevételeinkkel, javaslatainkkal, elvárásainkkal, önök erkölcsi támogatással járultak hozzá, így mindnyájan alkotótársak vagyunk. Önök vállalták a felelősséget és nehézséget, de az örömöt és a boldogságot is, hogy isteni parancsból és szép emberi vágyakból új minőséget hozzanak létre."

Nemzetünk tehát a felemelkedés határán van, már csak napok lehetnek hátra. Csakis a legkiválóbb emberek vettek részt a tanterv kidolgozásában, így biztosított nemzetünk jövője is. Még az is lehet, hogy maga Orbán Viktor, esetleg Németh Szilárd – mint nemzetünk nagyjai ugyebár – közreműködtek eme remekműnek a megalkotásában. Ez elég valószínű, tekintettel arra, hogy sem szakmabeliekkel, sem pedig a szakszervezetekkel nem egyeztettek. De hát minek is, ha ők mindent jobban tudnak. Hogy a szülők erkölcsi támogatása mégis milyen formában mutatkozott meg Kásler számára, azt nem tudom. Talán akkor történhetett, amikor Kásler Miklós Istennel beszélgetett, ugyanis az új Nemzeti alaptanterv Isten parancsának köszönhetően születhetett meg. Úgy tűnik, teljes nemzeti elmebaj lett urrá kormányunkon. De sebaj, ha ez a felemelkedésünket hozza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.