2018. szeptember 3., hétfő

KARAFIÁTH: NEM, NEM CSAK A LÁNYOKAT GYILKOLJA A A HPV - MENTSD MEG A GYEREKED ÉLETÉT! VIDD OLTANI!

24.HU / POSZT-ITT
Szerző: KARAFIÁTH ORSOLYA 
2018.09.02.


A Valódi Egyenlőségért Civil Társaság az alapvető jogok biztosához fordult, hogy a HPV elleni védőoltás a tizenkettedik életévüket betöltő fiúk számára is elérhető legyen. Az indoklásban kiemelik, hogy a vírus nem csupán méhnyakrákot okozhat, hanem egyebek mellett végbélnyílást érintő rosszindulatú elváltozásokat, feji, nyaki daganatokat is. (Pár éve bejárta a sajtót Michael Douglas vádja Zeta-Jones felé, miszerint igenis a férfiak is veszélyeztetettek.)

Szörnyű a tény, hogy a felvilágosítás ellenére folyamatosan emelkedik a HPV-vel fertőzöttek száma. És ami a legdermesztőbb: hiába igyekeznek eloszlatni a vírus körüli tévhiteket, azok mégis makacsul tartják magukat.

Először is:a vírusnak egyáltalán nem csak a szexuálisan aktív emberek vannak kitéve. És nem csak a nők.És nem, a HPV nem azonos a rákkal, hiszen akkor a lakosság nyolcvan százaléka rákos lenne, a felmérések szerint ugyanis az emberek négyötöde megfertőződött már, csak éppen a többség immunrendszere legyűrte a kórt.

A HPV csókkal is terjedhet, több szervünket megtámadhatja, évekig képes lappangani tünetmentesen a szervezetben, de közben is szépen adjuk tovább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.