2018. szeptember 6., csütörtök

KIK IS ITT A HAZAÁRULÓK?

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr SÁNDOR ZSUZSA
2018.09.01.


Augusztus 17-én jelent meg interjú Ujkéry Csabával a Magyar Hang-ban (a kivégzett Magyar Nemzet „túlélő magazinjában”). Ujkéryről annyit kell tudni, hogy mindaddig a Kaposvári Törvényszék elnöke volt, míg 2012-ben – több mint kétszáz bírótársával együtt – „kényszernyugdíjazás” címén ki nem rúgták. Azt most hosszú lenne elmesélni, hogy Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke miként akarta – az ügyészség segítségével - az időnként ellenvéleményt hangoztató Ujkéryt besározni, a lényeg: öt évig tartó büntetőeljárás után Ujkéryt jogerősen felmentette a bíróság. Bűncselekmény hiányában.

Egyszóval Ujkéry Csaba, a volt elnök, írt egy levelet az Európai Bírói Egyesület elnökének. Ebben azt javasolta: hozzanak létre egy bizottságot, jöjjenek Magyarországra és miután a bíróság itteni helyzetéről személyesen tájékozódtak, tegyék meg ajánlásaikat a kormánynak.

Ugye, önökben is felmerül a kérdés: az itthoni bíráknak nincs érdekvédő szervezetük? Nincs Magyar Bírói Egyesület, amely kiállna a bírák függetlensége mellett és Handó Tünde önkénye ellen? Igen és nem. Van ilyen, de nem áll ki. Emlékezetes ténykedésük közt tán a legdicsőbb az volt, amikor a 2012-es kényszernyugdíjazások kezdetén „stratégiai megállapodást” kötöttek az Igazságügyi Minisztériummal e nemes feladat minél gördülékenyebb végrehajtásáért. Ők már csak ilyenek. Most bezzeg nem jeleskednek, amikor Handó Tünde visszaéléseitől kellene megvédeniük a bírákat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.