2018. szeptember 8., szombat

KÓRHÁZ A KÁOSZ SZINTJÉN - MAGYA HANG AJÁNLÓ

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: Magyar Hang
2018.09.06.


A Magyar Hang 17. száma jelent meg szeptember 7-én, pénteken. Ízelítő a tartalomból:

– Rendszerszintű problémák állnak a Zacher-ügy hátterében. Már tavasszal tudott a szakma arról, hogy a pénzhiány, a nagy leterheltség és a romló körülmények miatt több orvos és ápoló otthagyhatja a Honvédkórház sürgősségi osztályát. A részleg vezetőjének, Zacher Gábornak és időközben több kollégájának viharos távozása mégis mintha meglepetésként érte volna az intézményt.

– Több lehet, mint a minimálbér: ennyibe kerül egyetemistának lenni.

– Beletört egy fideszes képviselő volt cégének bicskája egy értékes ingatlan privatizációjába Miskolcon. A politikus-vállalkozó 81 éves édesanyja nevére írt kft.-nek ugyanis nem sikerült kiraknia az érintett telken álló épületekből az ott élő kisnyugdíjasokat.

– Összenő, ami összetartozik? Az új nemzeti tőkésosztály elkezdte a vagyon átcsoportosítását.

– Ha holnaptól egymillió lenne a kezdő pedagógusfizetés, és a legjobb emberek mennének el tanárnak, akkor is hat-hét év telne el, mire ők oktatóként megjelennének a rendszerben. Addigra pedig eljön a nyugdíjazási bumm, és nem lesz, aki tanítson – mondja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének nemrég megválasztott elnöke. Szűcs Tamás elképzelhetőnek tartja, hogy hamarosan érettségivel is lehet majd tanítani, és azért kell majd csökkenteni az óraterhelést, mert nem lesz, aki tanítson. Interjú.

– Felcsút, én így szeretlek. Kátyúlesőben a haza leendő új fővárosában. Riport.

– Gheorghe Hagi srácai rekordokat döntenek egyetlen lejnyi közpénz nélkül. Miközben ömlik a közpénz a magyar fociba, az eredmények elmaradnak. Pedig lehetne piaci alapon is sikeres akadémiát létrehozni, és a jó példáért nem is kell messzire menni. Mi a Fekete-tenger partjánál néztük meg a korábbi román klasszis lassan világhírűvé váló intézményét.

– Forradalmat álmodtak, életükkel fizettek. Éppen hatvan esztendeje végezték ki kilenc társával együtt a Magyar–Román Konföderációt megálmodó pécskai katolikus plébánost.

– A nyomtatott sajtó és a túlélés esélyei. A közösségi finanszírozás talán a legnehezebb út, ám egyúttal a legtisztább is.

– „Legyalulták a vidéki nyilvánosságot”. Beszélgetés L. László Jánossal, a Nyomtass te is! projekt vezetőjével.

– Idén nyárra ígérték a felújítást, ám az Uránia Nemzeti Filmszínház három évvel ezelőtt beázott kamaratermei továbbra is zárva tartanak, a rekonstrukció pedig még el sem kezdődött.

– Ha szeptember, akkor új sorozatszezon. Összeszedtünk négy olyan szériát, amely nemsokára képernyőre kerül. Aranyélet, Az ember a fellegvárban, South Park és Most nevess! Nem fogunk unatkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.