2018. szeptember 11., kedd

MAGYARORSZÁGOT CSAK AKKOR ÉRDEKLI A NŐK ELLENI ERŐSZAK, HA "MIGRÁNS" KÖVETI EL

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.09.10.


A múlt héten egy Magyarországon elfogadott menekültstátuszú férfi a hírek szerint nemi erőszakot követett el egy belvárosi étteremben. Mint kiderült, a férfinek valószínűleg nem ez az első ilyen esete. Nyilvánvalóan senki se gondolja azt, hogy meg kell úsznia a büntetést, de az eset kapcsán arról is érdemes beszélni, hogy a bevándorlással kapcsolatos morális pánik és a Fidesz propagandája hogyan téríti el a valós problémáról, a nők helyzetéről az ügyet a migránspropaganda felé.

Az elmúlt években sok durva szexuális erőszak történettel találkozhattunk. Ott van a legismertebb, a lúgos orvos esete, akit végül sok év után elítéltek, de első körben az ügyészség ejtette az eljárást ellene, végül a nőt segítő szervezetek nyomására került bírósági szakaszba az ügy. Ott van az anyuka esete, akinek pár hónapos fiával együtt ugrott ki az ablakon az apja, miután a nő szakított vele. Hetente hal meg egy nő Magyarországon a családon belüli erőszak áldozataként, folyamatosan kerülnek bíróság elé csoportos nemi erőszak ügyek, többségükben fiatal elkövetőkkel.

Ott van a jó családból származó fiúk esete, akik a Parlament környékén támadtak le és fogdostak nőket, hogy végül minimális büntetéssel megússzák. Vagy emlékszik valaki a borsodi férfira, aki év elején megölte feleségét és annak testvérét? Esetleg a sátoraljaújhelyi anyára, akit azért gyilkolt meg egy férfi, mert visszautasította őt? Még 10-20 ilyen brutális gyilkosságot, vagy erőszakot lehetne idézni ebből az évből, aminek semmi köze nincs a menekültekhez, és lényegében visszhangtalan maradt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.