2018. szeptember 10., hétfő

MÉSZÁROS LŐRINC ÜZLETTÁRSA BEJELENTKEZETT PAKS2 KÉT NAGYÉRTÉKŰ MEGBÍZÁSÁRA

444
Szerző: SZABÓ ANDRÁS
2018.09.10.


A paksi bővítéssel kapcsolatban kiírt két tenderre is jelentkezett a Szíjj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt Kft. – derül ki azokból a dokumentumokból, amelyek múlt héten kerültek fel a bővítést végző orosz atomvállalat, a Roszatom honlapjára. 

A Roszatom július végén írt ki tendert talajjavítás és szivárgásvédelem témakörben, az előbbinél 115 millió euró (36,8 milliárd forint), utóbbinál 15,8 millió eurós (5 milliárd) felső plafont állapították meg. Ez azt jelenti, hogy a pályázó cégeknek ezen összegek alá kell ígérniük, hogy elnyerjék a munkát.

A jelentkezés határideje mindkét esetben augusztus 31-e volt. A talajjavításról szóló pályázatra öten jelentkeztek: a miniszterelnök gyerekkori barátjával, Mészáros Lőrinccel üzleti kapcsolatban álló Szijj László cége mellett az építőipari piac régóta meghatározó szereplőjének számító, Apáthy Endre résztulajdonában álló A-Híd Építő Zrt., a német tulajdonú Bauer Magyarország Speciális Mélyépítő Kft., valamint egy orosz és egy olasz cég. A szivárgásvédelem elleni munkára az orosz cég kivételével ugyanezek a vállalatok pályáztak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.