2018. szeptember 8., szombat

MIRE EZ A NAGY FELHAJTÁS, JÓEMBEREK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.09.08.


Jóóóóóreggelt! Végre nincs hétfő (na, és?), hanem szombat van, vagyis könnyen lehet, hogy holnap vasárnap lesz, és az történetesen az a napja lesz a hétnek, amikor ellóghatom a koránkelést, mert valamelyik drága kollégám kötelességtudóan készenlétbe helyezi magát. Addig is dübörögjön a hétvége, remélem a miniszterelnök úrnak lesz ideje kisimítania az agytekervényeit a keddi strasbourgi jelenés előtt. 7 perce lesz arra , hogy megvédje magát és a kormányát és a zenekarát a gaz, migránsokat simogató idegen, idióta zsoldosoktól. Félreértés ne essék: Orbán nem Magyarországot, hanem a saját rongyos köpönyegét és mundérját védi majd abban a 7 percben, és a hosszú napok óta tartó hisztérikus vernyogás ellenére a Sargentini-jelentés továbbra sem a migrációról, hanem a jogállamiság magyarországi helyzetéről szól. Ezt onnan is lehet tudni, hogy már napokkal a szavazás előtt azt sulykolják a hatalom egyik végétől a másik is, hogy ha a jelentés megszavazásra kerül, az csalás lesz.

Ki más tudhatná ezt jobban, mint az alább látható nagyarc, aki a hanyatló EP-ben lógatja a lábát és vagánykodik évek óta? Aki nem elég, hogy hatalmas arccal baromságokat írogat a Facebook-oldalára, utána begyalogol az ATV stúdiójába és fél órán keresztül 0, azaz nulla érv felsorakoztatása mellett kinyilatkoztatott. Álértelmiségi allűrökkel, modoroskodva. Amivel semmi baj nincsen, hiszen ennyire képes, ezzel a nagy eszével lehet az, aki. Ha nem is jut el a hozzá hasonló kapacitással közlekedő, csatakiáltásokkal hergelhető, magukat mindenkinél okosabbnak és magyarabbnak tartó emberek tömegeihez, tisztázzuk: amit a Fidesz és külön Deutsch Ennyike Tamás csalásnak nevez, az az EP szabályzatának egyik paragrafusa, amelyet pillanatnyilag az Európai Parlament jogi szolgálata és az alkotmányügyi szakbizottság értelmez. A paragrafus így szól:

Annak kiszámításához, hogy egy szöveget elfogadott vagy visszautasított a parlament, csak a mellette és ellene szóló szavazatokat vegyék számításba, kivéve ha speciális többséget ír elő az alapszerződés.

A kérdés az, hogy a tartózkodó szavazatok beleszámítanak-e a szavazatszámba – vagyis a 2/3-os többséghez szükséges képviselői létszám részét képezik-e. Ez pedig annak függvénye, hogy erre az esetre speciális többséget kell alkalmazni, avagy sem. Most is csak azt tudom ajánlani, hogy ökölrázás, vinnyogás, a várható eredmény előremagyarázása helyett olvasni kell, értelmezni kell, a büdöstahóság meg mások véleményének hivatalból történő fikázása nem jelenti azt, hogy valaki az igazság birtokában van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.