2018. szeptember 10., hétfő

ÖTSZÖR ANNYIT KELL DOLGOZNI EGY ÚJ IPHONE-ÉRT PESTEN, MINT LONDONBAN

INDEX
Szerző: CSURGÓ DÉNES, KOCSIS KRISZTINA
2018.09.10.


A világ melyik városában kerül a legtöbbe egy csésze kávé? Vagy hol a legdrágább lakni? És hol lehet a leggyorsabban összegürizni a pénzt egy új iPhone-ra? Ilyen kérdésekre lehet megtalálni a választ abban az óriási adatbázisban, amelyet az UBS svájci bank állított össze a világ 77 városáról. Most, hogy szeptember 12-én este jön az új iPhone, megnéztük, mennyit kell dolgozni érte itthon, illetve a világ szerencsésebb országaiban.

A bank kutatói világszerte 75 ezer adatpontot gyűjtöttek be a városokban található árakról és bérekről. Így akinek kedve van, megnézheti, hogy mennyiért lehet rendesen felöltözni Kuala Lumpurban, mennyi szabadság jár Aucklandben, vagy hogy mennyit keres egy asztalos Bogotában.

Mi viszont egy kicsit leszűkítettük a vizsgálódásunkat, és azt néztük meg, hogyan szerepel Budapest a környékbeli fővárosokhoz és nagyobb nyugat-európai városokhoz képest abban, hogy mennyi pénzt lehet keresni, és mennyit kell elkölteni mindennapi dolgokra. Ebből kiderül, hogy Magyarország nem áll túl jól a régióban a fizetések tekintetében, de legalább nem annyira drága. Legalábbis más városokhoz képest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.