2018. szeptember 13., csütörtök

SÉRTŐDÖTT, HISZTÉRIKUS PRIMADONNÁK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2018.09.13.


Jó reggelt, drága emberek! Remélem, mindenki jól aludt, azok is akik Velencén hajtották álomra a fejüket. Rögtön miután megbeszélték, hogy nem haggyuk, nem engeggyük, és megint azért veszítettünk, mert győztünk.

Mondanám, hogy jó látni, hallani, ami Orbán Viktor brüsszeli-strasbourgi (már ki tudja követni) kétharmadát követően (menő poén volt, Kutyapárt!) kibontakozik a szemünk láttára, a fülünk hallatára a véres magyar politika turulszaros színpadán, de valójában kicsit sem jó. Ellenkezőleg. Engem például igen rossz érzésekkel tölt el az a méltatlan, hisztérikus, valósághajlított szalmaszálakba és hazugságokba kapaszkodó vergődés, ami Szili Katalintól Hidvéghi Balázsig, Szijjártó Pétertől Morvai Krisztináig, vagy a tetszőleges, friss nívódíjas propagandagyár utolsó betanított szalagmunkásától a mérhetetlen KDNP néven futó pióca- és kormánypárt ügyeletes szájkarate-művészével bezárólag végighullámzik a nyilvánosságon tegnap délután óta. (Beleértve Bayer professzor gyengécske és unalmas valóságmagyarázatát.) Már megint olyan érzésem van, mintha ennek az országnak nem kormánya lenne, hanem sértődött, hisztérikus primadonnák mártírkodnak bele az arcunkba, mert eltörték a tükröt, amiben olyan szépnek és tökéletesnek látják magukat kilencedik éve.

Azóta, hogy a Sargentini-jelentésről kiderült, képes maga mögé állítani az Európai Parlament kétharmadát, áll a bál a kormánykommunikáció csatamezején. Még Balog Zoltán is hirtelen lemondott parlamenti mandátumáról. Najó, nem kormány által összehozott unortodox kétharmadért, hanem mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával. Nahát. Mondjuk szerintem az is összeegyeztethetetlen az összes létező erkölcsi törvénnyel, hogy az Orbán család üzleti vállalkozásként irányítja az országot, de mégsem mondott még le senki a fenébe.

Szóval az a nemzeti vinnyogás tárgya, hogy a Sargentini-jelentésről sajnos kiderült, hogy – a nyegle, lesajnáló felcsúti pacalpörköltszagú fikák ellenére – még Orbán Viktor európai pártcsaládjának kétharmadát is képes volt maga mögé állítani. Sőt: pláne nem Brüsszelt (vagy Strasbourg, kit érdekel) állította meg, egyelőre legalábbis nagyon nem, hanem Orbán Viktor mérhetetlen hatalmi gőgben és illiberális önkényben gyökerező kétharmados magyarországi ámokfutását. Még egyszer: nem azért kell nekünk felállva tapsolni (ha egyáltalán tapsolni kell), mert hiszünk abban, hogy majd 17 év múlva Orbán Viktor politikai ambíciói miatt felfüggesztik a Magyarország nevű EU-tagállam szavazati jogát az uniós grémiumokban, hanem.

Azért szóra érdemes ez az egész, mert most először derült ki, hogy ha valaki nem tud viselkedni egy társaságban, és évek óta rendszeresen lehányja az asztalt, miközben hangosakat fingik, hogy ha rendszeresen kizabálja és kiissza a készletet, de nem hajlandó még feltakarítani sem maga után, hogy ha valaki rendszeresen egyéb bulikba is eljár, ahol harsányan hangoztatja, hogy amazok ott a másik oldalon mekkora balfaszok és milyen gáz a bulijuk, akkor egy idő után célszerű félrenézés helyett nyakon vágni az illetőt. Ennyi és nem több...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.