2018. szeptember 3., hétfő

SOK ADÓS MENEKÜL MOST IS KÜLFÖLDRE

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.09.03.


Megérezhetik a lakáshitelesek a cafeteria szigorítását – állítják a bankok lakossági hitelezésért felelős vezetői. Több bank is említette, hogy ügyfelük úgy válik nem teljesítővé, hogy személyi kölcsön felvétele után külföldre távozik.

Miközben a hitelezési adatok a válság óta a legmagasabbra szárnyaltak az idei második negyedévben, a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a lakossági hitelezés banki vezetőivel folytatott interjúi szerint a következő időszakban akadnak sötétebb felhők. Számos intézmény arra számít, hogy a piac növekedése az év második felében, illetve 2019-ben lassulni fog.

A lakáshitelek közül az ötéves kamatperiódusú termékek a legnépszerűbbek, de a kereslet folyamatosan tolódik a hosszabb kamatfixálás felé. Ez persze az új hitelt felvevőkre vonatkozik. A meglévő állomány hosszabb kamatperiódusú hitelre váltásának a banki vezetők szerint továbbra is határt szab, hogy az ügyfelek szemében túlságosan nagy a különbség a fix és a változó kamatozású hiteltermékek ára között (tapasztalataink szerint azért az sem mellékes, hogy mintha a bankok sem igazán segítenék a hosszabb kamatfixálásra váltást)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.