2018. szeptember 11., kedd

TAN- ÉS TORNATEREM A SZABADBAN

VÁROSLIGET BARÁTAI BLOG
Szerző: GARAY KLÁRA
2018.09.05.


Még alig halt el a hang, melyből értesülhettünk a természettudományok tanításának megreformálásról, és máris elkészült hozzá az első tanterem.

A Városligetben! Szabadban! Jó levegőn! Sokan – tudatlanságból- nem ismerik fel a benne rejlő oktatási lehetőségeket. Nem csodálom, hiszen ők mindannyian földrajzot, kémiát, fizikát, biológiát tanultak. Nem is érthetik! Ezért nekik bemutatom milyen csodálatos, szabadtéri, multifunkciós tantermünk lett. Csak tudni kell használni! Érteni a nagy rendező elvet!
Itt minden apróság felfedezésre csábít, kérdéseket vet fel, válaszokat vár és csak lelkes tanár, és kísérletező kedvű ifjúság kell a lehetőség kihasználására.

Itt van az Asztana út! Hónapok óta lezárva a forgalom elől. És életre kelt! Befüvesedett! Meg lehet határozni a fűféle faját, fajtáját és máris van egy tudományos felfedezésünk: Építkezésnek Ellenálló Magyar fű lehetne a neve. Esetleg Persányi Füve?

Még át sem léptük a sport szentélyének pocsolyáját, máris adja magát a kérdés:

- Milyen lejtéssel kell építeni az utat, hogy annak legmélyebb pontja éppen a bejárathoz kerüljön?
- Meg lehet mérni a patakocska sebességét különböző mennyiségű és halmazállapotú csapadék esetén. Tanulmányozni lehet milyen messziről és milyen típusú hordalékot, homokot képes ilyen művészi formába rendezni a bejárathoz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.