2018. szeptember 11., kedd

TOTÁLISAN FÉLREMAGYARÁZZA A KORMÁNY A SARGENTINI-JELENTÉST

ÁTLÁTSZÓ / VASTAGBŐR BLOG
Szerző: ERIC
2018.09.11.


Miközben a Sargentini-jelentés pontokba szedve, részletes példákkal szedi ízekre Orbán Viktor és a magyar kormány eddigi, az európai szemlélettel és erkölccsel szembemenő munkáját, vezetőink igyekeznek az áldozat szerepében tetszelegni, és szándékosan félremagyarázzák a jelentés tartalmát. A Fidesz a pontok cáfolata helyett rendszeresen hangoztatja, hogy hazánk csupán a bevándorlásellenes politikája miatt került az EU célkeresztjébe, mert Brüsszelben mindenki Soros György zsebében van.

“Ismerem a magyar kormány minden érvét, és épp ezek erősítenek meg a jelentés igazában” – mondta a hvg.hu-nak egy múlt csütörtökön megjelent interjúban Judith Sargentini, holland zöldpárti képviselőnő. És ezen mi csak felnevetünk, mert pontosan tudjuk, hogy semmilyen “érvük” nincs Orbánéknak Soroson és a migráción kívül. A kormány fokozatosan és szisztematikusan rombolta le a demokráciát az országban, miközben mára már az állam tartópillérjei is romokban hevernek.

Ezt persze látta az EU is, és az Európai Tanács (az Európai Unió legmagasabb döntéshozó testülete) megbízott egy Sargentini vezette bizottságot, hogy vizsgálják ki a dolgokat.

Az iratban felsoroltak nem kevesebb, mint 12 problémás pontot említenek, és a bevándorlást bizony csak az egyik érinti, de az is inkább a menedékkérők jogainak csorbításáról szól. Íme a Sargentini jelentés 12 sarokköve, mely akár a vádirata is lehetne az elmúlt 8 évnek:

(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint
a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.

“Az Európai Parlament illetékes bizottsága ezt a 12 pontot megvizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy Magyarországon súlyosan sérül a jogállamiság, és sérülnek a közös európai értékek” – mondta a politikus.

A teljes jelentés MAGYARUL itt olvasható.
Az Átlátszó rövid összefoglalója róla pedig itt.

A 12 pontról egyetlen egy szó sem esik a kormány Facebook-oldalán, hiszen Orbánék nem tudják és nem is akarják megmagyarázni őket. Sokkal egyszerűbb az egészet elbagatellizálni és félremagyarázni, magukat pedig az áldozat szerepében feltüntetni a migrációra szuperérzékennyé nevelt szavazóik szemében...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.