2018. szeptember 19., szerda

TÚL SOKBA KERÜL A TAO PÉNZBŐL ÉPÜLT USZODA FENNTARTÁSA, BECSŐDÖLT AZ ÚSZÓKLUB SZOMBATHELYEN

ÚGYTUDJUK BLOG
Szerző: ugytudjuk.hu
2018.09.18.


Pedig Hende azt mondta, az uszoda fenntartása olcsóbb lesz, mint volt korábban.

Civil egyesületből önkormányzati szakosztály lesz a szombathelyi uszodabővítés miatt nehéz helyzetbe került Vízmű SC - írja az atlatszo.hu. A lap júniusban mutatta be a szombathelyi Vízmű SC nehéz helyzetét, ami abból adódott, hogy bővítették a városi Fedett Uszodát. Az új medencét nem az úszók, hanem a helyi vízilabda klub, az AVUS építette TAO pénzből, az üzemeltetést azonban már nem vállalták.

Az elsődleges szándék az volt, hogy az új medencerész a városhoz kerül, ez azonban a TAO szabályozás miatt végül kútba esett. Az üzemeltetés így, az uszoda többi részét is üzemeltető megyei önkormányzati többségű Vasi Vízhez került.

Bár Hende Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője az avatáson azt mondta, hogy a modern kivitelezésnek hála az uszoda fenntartása olcsóbb lesz, mégsem lett az. Az új medencerész hiányt termelt, a hiányt pedig az úszókon próbálták meg behozni úgy, hogy drágábbak lettek a belépők.

Június 9-től 250 forint helyett, 650 forintra emelték a sportolók jegyárait. Ezt pedig mindig meg kell váltaniuk, legyen szó edzésről, vagy akár versenyről. De az úszók ezen felül még a sáv használatért is fizetnek, ami szintén emelkedett. 1016 forint helyett 2200 forintot kell fizetniük alkalmanként. Ezek a költségek az egyesületet terhelik, amit azonban végül, tagdíj formájában a szülőkkel fizettetnek ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.