2018. szeptember 22., szombat

ÚGY TŰNIK, HOGY ORBÁN VIKTORRAL RIOGATJÁK MAJD A NYUGATI POLGÁROKAT AZ UNIÓS VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBAN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.09.21.


Saját fegyverét fordítják most az európai liberálisok Orbán Viktor ellen. Most úgy tűnik, hogy minden mérsékelt politikai erő a magyar miniszterelnök ellenében kívánja meghatározni saját politikai krédóját. A magyar modell most akár jól is jöhet az európai szocialistáknak, zöldeknek, liberálisoknak, sőt még a kereszténydemokratáknak is, hiszen ha Orbán Viktor rendszerével tudják illusztrálni, milyen rezsimektől kívánják megvédeni a kontinens demokráciáit, akkor egészen ütős kis kampányt hozhatnak össze jövő tavasszal.

Nagyon szemléletes kis videót tett közzé a Twitteren az ALDE, az Európai Parlamenthez tartozó európai liberálisok szövetsége. Az animációs filmecske bemutatja, hogyan jár kéz a kézben a demokrácia leépítése és a hihetetlen mértéket öltő korrupció. Orbán Viktor barátainak és családtagjainak gazdagodásán keresztül elég elrettentő példáját mutatják meg saját választóiknak a liberálisok, miért fontos az uniós alapértékek betartása és persze, ha rájuk szavaznak az európai polgárok, akkor nem fog elfolyni keleti kiskirályok és oligarchák zsebeiben a központi büdzsébe becsengetett adójuk jelentős része.

A magyar kormány rendületlen szabadságharca Brüsszel ellen, no és a közelgő uniós választások végre ráébresztették a legnagyobb politikai szövetségek vezetőit arra, hogy most már nem babra megy a játék, és ideje felvenni az eléjük dobott kesztyűt. Valószínűleg nem a liberálisok politikai tömörülése lesz az egyetlen, amely Orbán Viktor rezsimjét fogja arra használni, hogy valami ellenében mutassák be saját törekvéseiket. Emmanuel Macron francia elnök már többször kijelentette, hogy az ő elképzelései Európa jövőjéről nem igazán egyeztethetők azzal, amit a magyar miniszterelnök hirdet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.