2018. október 24., szerda

2018. OKTÓBER 23: AZ 56-OS MÁRTÍROK MEGGYALÁZÁSA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava Online
2018.10.23.


Aki olvasott Shakespeare-t, francia és német drámairodalmat, nézett Bergman, Bunuel és Fellini filmeket, nem csodálkozik azon, hogy az illiberalisták nevezik igazi demokratának magukat, fasiszták ünneplik a polgári demokratikus forradalmakat, s oroszbérencek 1956 legnagyobb örökösei és letéteményesei, akik egy posztkommunista diktatúrát hoztak létre.

2010 óta minden március 15-én megtudjuk, hogy Magyarországon a sajtószabadság hívei azok, akik beszántották a Népszabadságot, a teljes vidéki sajtót, közmédiát, einstandolták a legnagyobb online felületeket, a gazdasági sajtót, a TV2-t, amelyek elveszítették a sajtó jellegüket. Akik kiéheztették a szabad médiát, ami megmaradt azt pórázon tartják, fizetik a számláit, amíg a határokon belül marad.

Megtudhatjuk, hogy a közteherviselés és a törvény előtti egyenlőség követelése azoknak a dicsősége, akik magánrepülőgépeken repkednek, lányuk 12 milliós órát hord, milliárdokat lopnak el, offshore cégeik közterheket nem fizetnek, de saját célra használják az adófizetők milliárdjait. Akik a szaros pelenkát szétdobálják, de bűnözőként egyedül a hajléktalanokat tartóztatják le a rendőrök, mert a rendőrséget egy bűnszervezet irányítja.

2010 óta minden október 23-án megtudhatjuk, hogy a liberális demokratikus Nyugat volt a forradalmárok legnagyobb ellensége, és a kommunisták, a forradalmárok örökösei pedig az orosz elnök kebelbarátai, zsarolható kiszolgálói, a diktatúrát azok ítélik el, akik felszámolták a hatalmi ágak szétválasztását, a szabad, egyenlő és tisztességes választásokat, akikhez képest a kommunista diktatúra belső fékekkel és ellensúlyokkal ellátott demokrácia volt. A Fideszben nincsenek olyan belső ellensúlyok sem, mint a kommunista pártban voltak.

Magyarországon egy diktátor ünnepli a forradalmakat. S nem ellene tüntetnek a liberális demokrácia hívei, hanem párhuzamos megemlékezéseket tartanak, ahelyett, hogy ezt a gyalázatot megzavarnák, megakadályoznák, tiltakoznának ellene. Nagy Imre szobrának az eltávolítója, az 1956-os emlékmű megsemmisítője ünnepli az 56-os forradalmat. Diktátor áll a Terror Háza előtt, bemocskolva a meggyilkolt és halálra ítélt mártírok emlékét.

Hazudnak reggel, délben és este, de ma senki nem rohamozza meg pénteken délelőtt a rádió épületét, pedig kellene. Ha 56-ban lehetett, akkor most is. Ha akkor kellett, most is kell. Vajon lőnének-e ezek is? De az akkori forradalmat megelőzte egy szellemi forradalom, amely a fejekben hozott változást. Most ilyen szellemi forradalom nincs, a szellemi életet egy műveletlen idióta, Kasler Miklós irányítja. A hazugság mindent eláraszt. Ebbe belesimul mindenki. Mindenki csak annyit tesz, amennyit megengednek neki.

A hazugságra épülő rendszer szerves része a történelemhamisítás, amelynek jeles bajnoka Schmidt Mária ezúttal sem tagadta meg magát. Azt állította, hogy a “politikai korrektség” a szabadság ellentéte. A “politikai korrektség” (értsd: tisztesség, emberi méltóság tisztelete, igazmondás) azért nincs a magyar nyelvben, mert “mi nem tudunk szabadság nélkül élni”. Minden jel arra utal, hogy a magyarok nagyon is tudnak szabadság nélkül élni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.