2018. október 7., vasárnap

A KORMÁNY A MEGRENDSZABÁLYOZÁST "MEGHOSSZABBÍTOTTA BICSKÉIG"

SZTÁRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2018.10.07.


Az "Apa zenél" együttes (ők azok, akik a vasárnapi boltbezárás elleni nótájukban megzenésítették jókívánságaikat a KDNP-nek és külön Semjén Zsoltnak) egyik számában így jellemzi a kormányzók karakterét: "Bennünk a kényszer: A miénk legyen a minden is kétszer".

Ez a duplázási mánia újabban abban is megnyilvánul, hogy a már kifosztottakat, amennyire lehet, még egyszer kifosszák. Valahogy úgy, mintha a betörő kipakolná a lakásunkat, majd még el is küldené a számlát az álkulcs és a pajszer áráról.

Azt már tudtuk, hogy október 15-től közmunkára vagy elzárásra ítélik az utcán tartózkodó hajléktalanokat. Most a megrendszabályozást "meghosszabbították Bicskéig". Megjelent a rendelet, hogy az elzárt hajléktalan motyóját az önkormányzatok tárolják, illetve -és ez lesz a gyakoribb- ha tárolhatatlannak ítélik, akkor megsemmisítik.

Ha a szerencsétlen tulajdonos kiszabadulva jelentkezik érte, értékbecslés alapján járna neki a kárpótlás. (Ki fogja a szakadt fülű bevásárlószatyor, az ócska pokrócok értékét felbecsülni? Neki viszont ez volt az élete.)

De - így a rendelet -, ebből le kell vonni a tárolás és a megsemmisítés költségeit. Vagyis kifosztották, de a kifosztás költségeit neki kell állnia. Nem hinném, hogy akár 10 ft is marad a levonás után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.