2018. október 2., kedd

A NYUGDÍJSZEMPONTBÓL ELVESZETT NEMZEDÉK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.10.02.


Egyre többen aggódnak leendő nyugdíjuk miatt, de az aktív évek utáni biztonságról közel sem annyian gondoskodnak. A statisztikák és a felmérések alapján meglehetősen jól azonosíthatóak az ellentmondások.

Csak 20 százalék várja nyugodtan vagy bizakodva nyugdíjas éveit, 54 százalék a szorongók és 27 százalék a bizonytalanok aránya – derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) legfrissebb felméréséből. Közben arra is rávilágított a kutatás, hogy tízből négy ember egyetlen fillért sem tesz félre az aktív évek utáni megélhetésének biztosítására. A korábbinál jelenleg többen takarítanak meg, de a célok között háttérbe szorul a nyugdíj.

Az idős korra spórolás csak az ötödik helyre került. Ez még a nyugdíj előtt közvetlenül állóknál is csak a harmadik megtakarítási cél. Mint az ÖPOSZ kutatását ismertetve Dr. Horváth Zsófia, a Pénztárszövetség főtitkára elmondta: az emberek a megtakarítást valószínűleg veszteségnek élik meg. Sokan gondolnak arra, hogy kellene pénzt félretenni, sőt aki ezt teszi, az is úgy véli, még többre lenne szükség, de ez a terv végül csak terv marad. Pedig napi 800 forintos megtakarítás, időben kezdve átlagosan akár 30 milliós nyugdíj-megtakarítást hozhatna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.