2018. október 3., szerda

ANDYT KIOPTIMALIZÁLHATJÁK A RENDSZERBŐL - DÖCÖGŐSEN, DE ÉPÜL A MÉDIAHOLDING

NÉPSZAVA ONLINE 
Szerző: KÓSA ANDRÁS
2018.10.03.


Egyre kaotikusabbnak tűnik a kabinet propagandagépezetének átszervezése: egymást érik az ellentmondásos lépések.

„Sok sikert kívánok a Hír Tv-nek, szurkolok azért, hogy életben tudjon maradni, és ismét minőségi műsorokat készítsen. Ám nekem az Echo TV sikeres működtetése a dolgom, az itt dolgozókért és a minket nézőkért vagyok felelős, kevés időm marad arra, hogy más televíziók napi szintű működését kövessem” - nincs még két hete, hogy Farkas Boglárka, az Echo Tévé vezérigazgatója ezt mondta a Demokratának adott interjújában, és ma már nem ő a televízió vezetője, hanem a közmédiától átigazolt Vaszily Miklós. Az interjút végigolvasva fel sem merül, hogy ezek egy a távozását már tervező intézményvezető szavai lennének, Farkas Boglárka végig úgy beszél az októberben illetve januárban induló új műsorokról, mint amik az ő vezérigazgatósága alatt működnek majd. Ehhez képest hétfőn derült ki, hogy a jövőben a Mészáros-Holding kommunikációs vezetőjeként folytatja. 


A váltás körülményeiről ellentmondó információkat kaptunk, volt aki határozottan állította, hogy a Hír Tv korábbi műsorvezetőjének esze ágában sem lett volna magától váltani, „maradni akart a médiában, nem érdekelte a vállalati kommunikáció, más viszont azt mondta, „ez előrelépés Boglárka számára, nyilván az ő beleegyezésével történt”. 

Farkas Boglárka személyes érzelmei persze nem sokat számítanak a Fideszhez köthető médiabirodalom átszervezésének közepette. Először lapunk írta meg a nyáron, hogy „akár már az ősszel” radikális változások jöhetnek, mert Orbán Viktor elégedetlen a szerinte drágán és ehhez képest kevéssé hatékonyan működő médiabirodalommal. Ezek egyik vesztese Andy Vajna lehet, aki alól már elkezdték Mészáros Lőrinchez szervezni a médiumait, most egy forrásunk úgy fogalmazott, „Andy valószínűleg teljesen ki lesz optimalizálva a rendszerből, akár a kaszinóit is elveszítheti”. A 24.hu írta meg, hogy bejegyezték a Kaposvári Törvényszéken a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt, amely információink szerint az egységesülő fideszes médiabirodalom egyik kulcsintézménye lesz, ezt ugyanúgy Balatonföldváron jegyezték be, mint Liszkay Gábor Média Fundamentum Nonprofit Zrt.-jét is, az ügyben Kertész Tamás, Mészáros Lőrinc ügyvédje járt el. 

Vaszily Miklóst korábban a TV2-vel boronálták össze, most az Echo Tévé vezetőjeként egy forrásunk szerint a formálisnál szélesebb körű feladatai lesznek, a teljes holdingot „gatyába kellene ráznia”. „Miklós remekül rendbe tette az MTVA működését, egy sor pazarló struktúrát megszüntetett (ez „mellesleg” tömeges létszámleépítéssel is járt), most ugyanezt várják tőle itt is” - mondta egy forrásunk...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.