2018. október 21., vasárnap

AZ ÁLSOVÁNYAK ÉS "A FIDESZES FIÚK"

168 ÓRA ONLINE
Szerző: CEGLÉDI ZOLTÁN
2018.10.21.


...Most pedig egy élesnek tűnő váltással hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor már háromszoros nagyapa. Igen, a rendszerváltás környékén még hiteltelenítésre alkalmas, hatékony leszólás volt „fideszes fiúkat” emlegetni. Sokak szívét melengető taknyosozással-nyikhajozással lehetett alávágni a valóban Fiatal Demokraták Szövetségének. Egyszerűbb volt akkor és most is suhancozni meg legyerekemezni a kritikust, mint meghallani, amit mond. De „a fideszes fiúk” kitétel már pont nekik segít.

Hiszen Orbán Viktor egy bácsi. Ősz, pocakos, a fals szólásmondásokat sálként nyakba tekerintő nagypapa.

Csak a 13. havi nyugdíjba meg szépkorúzásba belepistult ellenzék teszi meg azt a szívességet neki, hogy nem egy kopott, valódi koránál is öregebb, totyogó, avítt papát mutat, hanem továbbra is a biológiai és választástechnikai okokból szűkülő nyugdíjas ellenzéki közönséget traktálja a fideszes fiúkozással. Hogy ezek, kérem, ilyen felelőtlen, izgága süvölvények még, de majd jön Kutya úr a Szomszédokból, kiosztja a pofonokat a panelház tövében, és a huligánokat elzavarja borbélyhoz. Egy szándékoltan is archaizáló, de a jelen markáns részét tényleg nem értő, a korábbi évszázad eszközeit (nyomtatott napilapok, hagyományos tévé, óriásplakát) propagandába hajtó pártelnök-miniszterelnökről beszélünk. Nem „fiúról”.

Most, amikor e sorokat írom, a Fidesznek a YouTube-on 1678 feliratkozója van, míg a Dancsó Péter nevű fiúnak, ő tényleg az, 957 502. A Fidesz ifjúsági szerveződései mindig besülnek, tizen-huszonéves fideszes aktivistát, értsd, aki nem kap érte pénzt, nagyon rég nem láttunk már. Orbán Viktor nem menő, de a nála is öregebb korosztálynak árult ellenzéki politika még mindig megteszi neki azt a szívességet, hogy ellenkultúraként, forradalmárként tűnhessen fel. Nyolc év kormányzás után közpénzzel kitömött kormánypárti propagandafelületek hirdetik, hogy ők a „lázadók”. Az egykori MSZMP-agitprop mára fideszesnek álló múmiaelvtársai röhögve osztják a mai ellenzék náluk akár negyven évvel fiatalabb vezetőit, mert nem nevezik és kezelik őket úgy, ahogy kéne. Nem fiúk, hanem nagypapák.

Pedig azt is érdemes lassan felismerni, hogy nem a „fideszes fiúk” korosztálya, pláne nem a náluk is idősebbek fogják Orbán Viktort leváltani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.