2018. október 13., szombat

BARTUS LÁSZLÓ: A VESZTESEK "KULTÚRÁJA"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.10.12.



Orbán minden alkalommal bebizonyítja, hogy nem tud kibújni a fasiszta elődök bőréből. A fasizmus és a nácizmus a frusztráltak ideológiája és politikai rendszere. Minden diktátor a frusztrációja és a kisebbrendűségi érzése miatt diktátor. A diktátor mindig a frusztráltakat szólítja meg, azok pedig frusztrált önmagukat ismerik fel benne, ezért követik. A Vezér a frusztráltak között a legfrusztráltabb, ezért lehet a frusztráltak vezére.

A német nácizmus a kollektív frusztrációból nőtt ki, s az élére egy frusztrált dilettáns festő állt, aki kudarcai okát a zsidó világ-összeesküvésben találta meg. Nem volt más dolga, mint a frusztrációt nemzeti szintre emelni, a nemzeti frusztráció okát a zsidóságban megtalálni. Ennyi elég egy diktatúrához, hogy a tömeg elutasítsa az emberi jogokat, demokráciát, mint a zsidó világuralom eszközét.

Lehet csűrni-csavarni az Orbán-rendszer definícióit, de ha eljutunk az alapjaihoz, ugyanazt találjuk. A “keresztény” magyar identitás ugyanúgy zsidókkal szembeni megkülönböztetést jelent, mint a két világháború között. A “keresztény” ebben az értelemben csak azt jelenti, hogy nem zsidó. A magyar “nemzeti” frusztráció alapja az antiszemitizmus, a zsidókkal és a zsidó mentalitással szembeni kisebbrendűségi érzés. A nemzeti sortstragédiák bűnbakja így mindenkor a zsidóság. Ezt lovagolta meg az SZDSZ-el szemben frusztrálódott Orbán.

Amikor valaki azt mondja, hogy “a vesztesek kultúrája helyett meg kell honosítanunk a győztesek kultúráját”, az kisebbrendűségi érzéstől gyötört, fusztrált ember, akinek élete örök bizonyítási kényszertől hajtott, hogy legyőzze ezt a kisebbrendűségi érzést. Kiéhezteti a zsidó értelmiséget, és kielégíthetetlen pénzgyűjtésbe kezd, hogy megmutassa, ő győztes. Ő Viktor. De soha nem nyugszik meg, hiába a százmilliárdok, a magánrepülőgépek, lánya karján a 12 milliós karóra. Ami belőle hiányzik, a zsidókban megvan, azt pénz nem pótolja.

A diktátorok ezért őrülnek meg a végére, ezért fullad a rendszerük népirtásba, pusztulásba és katasztrófába, mert a frusztráció nem enyhül, a kisebbrendűségi érzés nem csitul. Hiába fokozza az őrületig a hatalmát, gyűjti a csillagos égig a pénzét, alázza meg, tapossa el, és éhezteti ki, vagy gyilkolja le az ellenfeleit, akiknek van valamijük, amije neki nincs, semmi nem segít. Aki győztes, annak nem kell ezt demonstrálnia. Csak vesztesek verik a mellüket fél téglával. Aki fél, az kiabál. A győztesnek nem kell mutatnia, hogy győztes. Látszik rajta.

A nemzeten sem ez segít. A magyar nemzet nem lett boldogabb, egészségesebb és győztes a holokauszt után, hanem a holokausztban való gyalázatos részvételével a legsúlyosabb és be nem gyógyuló vereségét szenvedte el. Ezt a vereséget önmagára mérte, s amíg önmaga nem változik meg, addig a kudarcainak és frusztrációjának legfőbb okát, önmagát se képes legyőzni. Orbán Magyarországot a biztos és egyre súlyosabb vereségek útján indította el. A vereség és a vesztes helyzet annál súlyosabb, minél inkább győztesnek hirdeti magát...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.