2018. október 18., csütörtök

CSODAORSZÁG CSODACSATÁRA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2018.10.18.


"Magyarország, a kifogyhatatlan csodák tárhelye."

Jól jegyezzük meg a fenti mondatot, mert nagy valószínűséggel sűrűn fogjuk hallani. Orbán Viktor mondta a szentséges szájával és ha ő mondta, akkor az minden hűséges megszólaló számára kötelező formula mostantól. Mint régebben a keményen dolgozó kisember, a rezsicsökkentés, a bukott baloldal, a brüsszeli bürokraták, a sorosozás, vagy mint újabban a vízió. A kifogyhatatlan csodák tárhelye is bevonulhat a fideszesek szókincsébe, bár kissé hosszú, ez rejt némi nehézséget. Nem csupán a fanatikus hívek részéről, akik a rövidebb hívószavakhoz vannak szoktatva, de néhány – nem túlságosan fényes intellektusú – udvaronc számára is, akik nem tudják megjegyezni az ilyen sokszorosan összetett, három szavas kifejezéseket és komoly a veszélye annak, hogy belezavarodnak az igehirdetésbe.

Pedig ha van valami, amiben kivételesen igaza van Orbán Viktornak, az éppen ez a kijelentése. Bizony, Magyarország a kifogyhatatlan csodák tárhelye már hosszú évek óta.

Nem hinném, hogy van a kontinensen még egy olyan ország, ahol megtörténhetne mindaz, ami nálunk napról napra rutin, szóra sem érdemes apróság, természetes dolog. Mehetnénk sorrendben is, de akkor ez nem egy cikk lenne, hanem egy ötszáz részes tanulmánykötet, úgyhogy csupán finnyásan kicsipegetek néhányat a kifogyhatatlan csodák halmazából. Kezdjük mindjárt a fenti idézettel, ami a Turizmus Summit 2018 című konferencián szakadt ki a nagy ember magvas gondolatainak tömegéből. Ott mondta ezeket is:

"Magyarországon a turizmus az egyik legsikeresebb nemzetgazdasági ágazat, mert az ország az egyik legbiztonságosabb Európában. A turizmusban sikeres vállalkozó szükségszerűen hazafi, a turizmus a pénzkeresetnek az a formája, ami egyben hazaszeretet is".

Valóban valóságos csoda kell ahhoz, hogy egy ország bámulja tátott szájjal, amint néhány élelmes stróman és még élelmesebb családtag rátegye a kezét a szállodákra, gyógyfürdőkre, kempingekre, kastélyokra, ezeket aztán közpénzen bővítik, felújítják, korszerűsítik ügyesen, így sokszorozva meg a családi vagyont az ország lakóinak rovására, majd pedig kihirdetik, hogy ők a hazafiak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.