2018. október 30., kedd

EGY LÉPÉSSEL MEGINT KÖZELEBB A 43 MILLIÁRDOS KORCSOLYA KÖZPONT

ZOOM
Szerző: ÁBRAHÁM AMBRUS
2018.10.30.


Számos, a kivitelezéshez nélkülözhetetlen munkára írt ki pályázatot a Nemzeti Sportközpontok, így a kormány egy lépéssel megint közelebb került egy olyan sportcélú beruházáshoz, ami eszementen sokba kerül.

Újabb munkák elvégzését indítja meg a Nemzeti Sportközpontok (NS) a Nemzeti Korcsolyázó Központ kapcsán. Az NS a lebonyolítói, a mérnöki, a tanácsadói, a tervellenőri és az építési műszaki ellenőri feladatok ellátására és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások elvégzésére írt ki közbeszerzési eljárást.

A nyertesnek a beruházás két üteméhez kapcsolódóan el kell végeznie – a kiírás szerint – a többi közt

- a beruházás előkészítésével kapcsolatos feladatokat,
- az engedélyezési tervek elkészítéséhez kapcsolódó munkákat,
- a költségellenőrzésekkel, elszámolásokkal kapcsolatos ügyintézést,
- a projekt időbeli ütemezésével kapcsolatos teendőket,
- vagy a kiviteli tervek elkészítéséhez kapcsolódó feladatokat.

Ezeken felül a beruházás kivitelezésével kapcsolatos műszaki ellenőri munkák és az üzembe helyezéshez kötődő feladatok is a pályázat nyertesére várnak.

A tervek szerint a Nemzeti Korcsolyázó Központ a Puskás Ferenc Stadion mögött, a Budapesti Olimpiai Központ területén épülne fel. A csarnok miatt elbontják – a többi közt – a Millenáris Velodrom pályát és a Kisstadiont.

Ezzel a kormány egy újabb sportközpontú beruházása gyorsulhat fel. Tavaly év végén már tudható volt, miként is nézne ki a Nemzeti Korcsolyázó Központ. Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, valamint a bíráló bizottság vezetője akkor hirdette ki, hogy a BORD Építész Stúdió nyerte az épületre kiírt nemzetközi tervpályázatot. 

Az összeg pedig, amibe kerül a csarnok, egyáltalán nem aprópénz, hiszen az akkori értékbecslésben 43 milliárd forintot jelöltek meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.