2018. október 29., hétfő

GULYÁS MÁRTON: FASISZTOID RENDSZER ÉPÜLT KI

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2018.10.29.


A politikai aktivista erősen kételkedik abban, hogy választáson le lehet győzni a Fideszt. Abban pedig még erősebben kételkedik, hogy a mostani pártok jelenlegi formájukban erre képesek lehetnek. Gulyás Márton visszatért, új néven indít videócsatornát és azt mondja: politikai hatalmat kell szerezniük.

Gulyás Márton már a Fidesz-győzelem estéjén önkritikát gyakorolt és saját felelősségéről beszélt, ezt javasolta az ellenzéki politikusoknak is. Gulyás erről a hvg.hu közéleti podcastjában, a Fülkében is beszélt. A választások óta távol tartotta magát a politikától, de most a Magyar Narancsnak interjút adott, ahol bejelentette visszatérését. Az előző időszakot elsősorban gondolkodással töltötte. “Azért is kerültem a rivaldafényt, mert újdonságot vagy valami nagyon eredeti dolgot nem tudtam volna mondani, feleslegesen meg nem akartam jártatni a számat.”

Próbálja emészteni, hogy felnőtt élete jelentős része minden bizonnyal a Nemzeti Együttműködés Rendszerében fog eltelni. “Nem adtam fel a harcot, de fontos tanulság, hogy a rezsim stabil talapzaton áll. Kártékony, amikor az ellenzéki nyilvánosság folyton abba lovalja bele magát, hogy Orbán hónapokon belül megbukik. Inkább azon kellene dolgoznunk, hogy ha egyszer megadatik az érdemi változás lehetősége, sokkal többen legyenek készek a tényleges, a hatalom átmentését nem megengedő átrendeződés mellé állni.”

A kérdésre, hogy választáson le lehet-e győzni a Fideszt, azt mondta:

"Demokratikus és erőszakmentes módon le lehet váltani a rendszert, de hogy ez az út a választáson keresztül vezetne, abban erősen kételkedem. Még erősebben kételkedem abban, hogy a mostani pártok jelenlegi formájukban erre képesek lehetnek. De örömmel fogok meglepődni, ha mégis."

Videóblogjának eddig Slejm volt a neve, ebből lett Partizán, erről Gulyás azt mondta, “vállaltan baloldali elköteleződésű, kapitalizmus-kritikus műsort akarunk csinálni, egyfajta erőszakmentes, irreguláris hadviselésre próbálunk berendezkedni, ahogy azt a NER megköveteli. Ezt fejezi ki az új név. A baloldali hagyományoknak Magyarországon gyenge a társadalmi emlékezetük, a baloldali értékekre felesküdő pártok pedig valahogy mindig elárulják ezeket az értékeket. Karakteres politikai állásfoglalásra vállalkozunk, hogy a közbeszédet balosabb irányba toljuk. Ha nem lesz ilyen fordulat, nem lehet megállítani a NER által végzett pusztítást.”

A Nemzeti Együttműködés Rendszere az aktivista szerint szélsőjobboldali, fasisztoid, ahol emberek tömegeit kezelik másodrendű állampolgárként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.