2018. október 6., szombat

HAZUGSÁGOK ÉS RETKES KÖRMÖK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.10.05.


Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor és oligarcha haverjai végre hazaérkeztek. Két, több milliárd forint értékű magángéppel szálltak le Ferihegyen, hogy újra megkezdjék a nagyszabású bujkálást. Itthon ugyanis a törvény átírásával saját maguk és haverjaik magánéletét sikeresen megvédték, ezért kérdezni, de hamarosan már látni is tilos lesz őket. Így azt sem tudhatjuk meg, hogy Orbán Viktor melyik gép utasaként érkezett meg Budapestre, ugyanis sikerült az újságírók elől elinalnia. Orbán valamiért úgy érezheti, ő a magyar Michael Jackson, ezért oka, sőt, joga is van arra, hogy elmeneküljön a sajtó kamerái és mikrofonjai elől. Orbán azonban nem Michael Jackson, hanem Magyarország rabló kormányának miniszterelnöke, aki közszolga és mint ilyen, köteles a sajtó rendelkezésére állni.

Persze lehetne itt azt mondani, hogy Orbánnak is kijár a magánélet védelme, de megítélésem szerint ez akkor lenne így, ha szolgálati idejében elvégezné a rábízott feladatot. De mivel ezt képtelen elvégezni – nem válaszol sem a parlamentben, sem azon kívül feltett kérdésekre – ezért a magánélet védelme sem jár ki neki, különösen úgy nem, hogy saját pártját és annak firkászait szabadítja rá ellenzéki politikusok otthonaira – ezzel megsértve az ő jogaikat.

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy Székely Lászlót, az ország egyik, ha nem legjobb szívsebészét a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből elbocsájtották. Ennek oka – vagyis eddigi magyarázata – az, hogy egy, az intézetben történő beavatkozás során egy magánszférában dolgozó plasztikai sebész segítségét vette igénybe, ami az intézet vezetője szerint megengedhetetlen etikai vétség. A történetnek – az orvosok és a betegek felháborodásán kívül – eddig nem volt valós károsultja, egészen a tegnapi napig, amikor is Székely László egyik volt betege meghalt. Az ok elég egyértelmű, a Kardiológiai Intézet mégis képtelen volt azt beismerni, sőt, hazugsággal állt elő.

A Kásler Miklós által is mélyen érintett politikai viszálynak – Kásler ugyanis személyesen tiltotta meg a főigazgatónak, hogy visszalépjen az azonnali hatályú fölmondástól – a mai nappal már legalább egy halálos áldozata van. Ez persze Káslert teljesen hidegen hagyja, mi sem jobb bizonyíték erre, mint az, hogy – valószínűsíthetően – hazugságra utasította az intézet vezetőjét. Eszerint a betegről – aki később elhunyt – a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása, mivel őket senki sem tájékoztatta. A Népszava azonban leközölt egy levelet, amely szerint a GOKI-nak igenis tudomása volt arról, hogy az időközben elhunyt beteg éppen műtétre várt, amelyet Székely László kirúgásával az intézmény jóformán ellehetetlenített, ezzel a férfi halálát okozva. Kásler Miklós tevékenységének eddig tehát legalább egy halálos áldozata van, a tízparancsolat büszke hirdetője azonban még csak el sem gondolkodott azon, hogy esetlegesen felmondjon. Egy ilyen országban, ahol a miniszterelnök és annak legjobb barátja az ország vagyonát nevetve lopja szét, talán nem is meglepő… Hogy a redvás körmű, a lakosságot a kézmosás fontosságára milliókért felhívó miniszter mikor mond le, az kérdéses...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.