2018. október 29., hétfő

IVÁNYI GÁBOR: RÁNK FOG DŐLNI EZ AZ ORSZÁG

MAGYAR HANG
Szerző: TOMPOS ÁDÁM
2018.10.28.


A hajléktalanok ügyében nem született megoldás, a fedél nélkül élők inkább csak elbújtak valahol, külvárosokban, erdőkben húzták meg magukat – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Iványi Gábor. Az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke szerint a kriminalizálással csak felgyorsították emberi elmúlásukat, miközben tömegeket fenyeget most is az utcára kerülés réme. A lelkésznek lenne mondanivalója a miniszterelnöknek, ha meghallgatná.


Részletek a Magyar Hang 24. számában megjelent interjúból!

Lehet a hajléktalanokkal választást nyerni?
– Igen, pontosan úgy, ahogy migránsozással is. A narratíva és a „megoldás” persze megint csak fikció, de sajnos éppen azért működhet. Csak azt nem értem, hogyhogy nem fáradtunk bele ebbe az örökös harcba, az állandó ellenségkeresésbe. Először jött az IMF, aztán a kirekesztett egyházak, a pedagógusok, majd jött Soros és a menekültek, az újságok, és most a hajléktalanoknál tartunk.

Nyolc év alatt megtanultuk, hogy a Fidesz és a kormány szinte semmit nem tesz úgy, hogy ne lennének mérései a javaslataik következményeire, fogadtatására nézve. Miért tarthatták jó ötletnek a hajléktalankérdés hatósági kezelését?

– A társadalom megosztott ebben a kérdésben. Hogy mást ne mondjak, ha mindenki elutasító lenne a hajléktalanokkal szemben, akkor egyáltalán nem tartózkodnának a belvárosban. Sokan vannak, akik szolidárisak velük. Rengetegen adnak nekik pénzt, ételt, szeretetet, vagy állnak meg mellettük egy jó szóra. Csak egyrészt ők nem a harcos, hangos réteghez tartoznak, másrészt számukra nem fontos a hatalom. Akiknek viszont igen, és ezért állandóan acsarkodnak, azoknak úgy kell ez az ügy, mint egy falat kenyér. Ugyanis kizárólag így tudják a hatalmukat megőrizni. Tarlós Istvánnak is nagy vállalása volt a hajléktalanok kiűzése, így ez a rendelet alighanem az ő főpolgármesteri kampányának is egy fontos eleme lesz majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.